Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Proposició de Llei Orgànica per la qual es modifica la Llei Orgànica 5/1985, de 19 de juny, del Règim Electoral General, per a ampliar el dret de sufragi actiu als majors de setze anys

16/03/2020
Aquesta proposició es troba en tràmit al Senat.

Preveu la seva entrada en vigor als tres mesos de la publicació en el BOE.

La iniciativa pretén la modificació de l'apartat 1 de l'article 2, l'apartat 2 de l'article 26, l'article 35, l'apartat 2 de l'article 85 de la Llei Orgànica 5/1985, de 19 de juny, del Règim Electoral General.

La seva pretensió és que el dret de sufragi correspongui als espanyols majors de setze anys, i –en conseqüència-- que a partir d'aquesta edat es pugui ser President i Vocal de mesa electoral i que en la formació del cens per a la seva remissió a l'Oficina del Cens Electoral corresponent s'incorporin les dades de les persones que compleixin 16 anys d'edat.

[INICIATIVES LEGISLATIVES CORTS GENERALS]

http://www.senado.es/legis14/publicaciones/pdf/senado/bocg/BOCG_D_14_13_315.PDF

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302