Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Proposició de Llei relativa a la modificació de la Llei 20/2011, de 21 de juliol, de Registre Civil

30/12/2019
Aquesta proposició es troba en tràmit al Congrés dels Diputats. Encara no ha estat presa en consideració. Preveu que les modificacions introduïdes per aquesta Llei entrin en vigor en la mateixa data de la completa entrada en vigor de la Llei 20/2011, de 21 de juliol, de Registre Civil.

Preveu la modificació de determinats aspectes de la llei assenyalada abans que entri en vigor; en concret, l’article 7 sobre la signatura electrònica; l’article 20 sobre l’estructura i organització del registre Civil; l’article 22, sobre l’Oficina del Registre Civil i les funcions que li pertoquen; l’article 58 sobre la resolució relativa a l’expedient matrimonial.

A més, la Disposició Addicional Primera de la Llei 20/2011 determina –entre altres aspectes-- que les Oficines del Registre Civil mantindran la seva ubicació en les mateixes localitats en què es troben les seus dels actuals registres civils municipals i de Pau. L'Oficina del Registre Civil Central i les Oficines de Registre Civil consulars mantindran les seves actuals seus. Els llocs de treball de les Oficines de Registre Civil només podran ser coberts per personal dels cossos de funcionaris al servei de l'Administració de Justícia. També indica que els jutges de pau, per delegació de l'encarregat de Registre Civil, continuaran desenvolupant funcions en matèria de Registre Civil.

Preveu que el Registre Civil estarà a càrrec dels lletrats de l'Administració de Justícia i que totes les Oficines de Registre Civil utilitzaran els mateixos sistemes i aplicacions informàtiques.

Pel que fa als Llibres de Família estableix que a partir de la data d'entrada en vigor d'aquesta Llei no s'expediran nous Llibres de Família i els que hagin estat expedits amb anterioritat seguiran tenint els efectes que preveuen els articles 8 i 75 de la Llei de Registre Civil de 1957 i en ells se seguiran efectuant els assentaments previstos en els articles 36 a 40 del Reglament del Registre Civil.

No serà necessari actualitzar el contingut del llibre de família quan s'acompanyi de la certificació literal electrònica acreditativa del naixement.

A la data d'entrada en vigor d'aquesta Llei queden suprimits els Jutjats que, de forma exclusiva, han vingut exercint funcions de Registre Civil i el Registre Civil Central i, en el seu lloc, es creen les Oficines de Registre Civil i l'Oficina de Registre Civil Central conforme s'indica en l'annex I d'aquesta Llei.

En les altres poblacions, les oficines judicials que d'acord amb la Llei de Planta i Demarcació Judicial han realitzat les funcions de registre civil, continuaran realitzant-les igualment, en qualitat d'Oficines de Registre Civil.

[INICIATIVES LEGISLATIVES. CORTS GENERALS]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302