Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa › Comissió de Normativa

NOTA DE PREMSA: L’ICAB celebra la reforma de la Llei d’Enjudiciament Civil que permetrà el desallotjament exprés de pisos ocupats

26/04/2018
El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, a través de la Comissió de Normativa, va presentar la proposta d’aquesta reforma legislativa que ha estat aprovada i que pretén una resposta ràpida i efectiva al fenomen de l’ocupació premeditada de pisos contra la voluntat del propietari.
NOTA DE PREMSA: L’ICAB celebra la reforma de la Llei d’Enjudiciament Civil que permetrà el desallotjament exprés de pisos ocupats

El canvi normatiu ha estat aprovat al Congrés per 19 vots a favor i 18 en contra i ha de ser ratificat pel Senat abans d’entrar en vigor en els pròxims mesos.  

Incorpora una mesura cautelar específica, ràpida i efectiva que permet obtenir la recuperació de l’habitatge pel seu propietari, anticipant els efectes de la futura sentència.

Barcelona, 26 d’abril. El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) celebra que el Congrés dels Diputats hagi aprovat una reforma de la Llei d’Enjudiciament Civil que permetrà els desnonaments exprés per desallotjar els ocupes il·legals de pisos particulars i quina redacció havia estat proposada pel Col·legi.

La iniciativa del PDeCat ha comptat amb 19 vots a favor (del PP, C’s i el PNB) i 18 en contra (PSOE, Podemos i ERC). Està previst que quedi ratificada pel Senat i entri en vigor en els propers mesos.

Aquest canvi normatiu va molt en la línia de la reforma que el Col·legi, a través de la Comissió de Normativa, havia plantejat a finals de novembre de 2016 perquè la Llei d’Enjudiciament Civil incorporés a l'ordenament jurídic espanyol una mesura cautelar específica que donés una resposta ràpida i efectiva davant el fenomen cada vegada més freqüent de l'ocupació d'una propietat sense ser tolerat pel propietari o titular legítim de l'habitatge quan no hi ha cap tipus de relació amb l'ocupant. El plantejament consistia en què el jutge pogués actuar de forma immediata i exercités el llançament o desallotjament de l'habitatge quan la part propietària acredités la seva condició a través d'un títol de propietat.

La reforma de la Llei d’Enjudiciament Civil que ara ha aprovat el Congrés recull aquestes propostes de la Comissió de Normativa i agilitzarà notablement el procés de recuperació d’un pis ocupat.  

D’una banda, els terminis de efectivitat del desnonament s’escurçaran amb el consegüent alleujament per a les famílies propietàries.  

De l’altra, el propietari no haurà de recórrer a la via penal o a altres procediments civils. En tindrà prou amb demandar directament i demostrar-ne la titularitat del pis ocupat perquè un jutgi pugui autoritzar el desnonament immediat dels ocupants il·legals.

 

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat