Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Projecte de Llei de Pressupostos Generals de l'Estat per a l'any 2018

14/05/2018
Es troba en tràmit al Congrés dels Diputats. Inclou, entre altres novetats, una rebaixa de l'IRPF per a rendes baixes; una pujada de les pensions mínimes i de viduïtat; l'increment salarial per als funcionaris amb revisions anuals en què el seu part variable es vincula al creixement del PIB; una major oferta pública d'ocupació, vinculada també al compliment d'objectius per part de les Administracions Públiques; l'equiparació salarial de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat; més diners per als serveis públics fonamentals de les Comunitats Autònomes; un augment en la partida de beques per a estudiants i la rebaixa de l'IVA del cinema.

S’inclou l'oferta d'ocupació pública, que serà del 100% de la taxa de reposició sempre que les Administracions Públiques compleixin amb l'objectiu de dèficit, deute i regla de la despesa. Hi ha una bossa addicional del 8% destinada a aquells àmbits o sectors que requereixin un reforç d'efectius. Les corporacions locals podran comptar amb una taxa addicional del 10%, sempre que tinguessin amortitzat el seu deute financer a 31 de desembre de l'exercici anterior. En cas d'incompliment d'algun dels objectius per part de les Administracions Públiques, la taxa de reposició serà del 100% exclusivament per als sectors prioritaris. En tot cas, els sectors no prioritaris comptaran amb una taxa de reposició del 75% i una bossa addicional del 5% per als serveis que es consideri necessari reforçar. La taxa de reposició per a Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, Policia Autonòmica i Policia Local serà del 115%, i del 30% de les vacants per als funcionaris amb habilitació de caràcter nacional sota determinades circumstàncies.

En matèria de retribucions dels empleats públics, es preveu una actualització del 1,75%. També inclou un primer increment en les despeses de personal del Ministeri de l'Interior per avançar en l'objectiu del Govern d'aconseguir l'equiparació salarial de totes les forces i cossos de seguretat de l'Estat. Preveu una baixada en l'IRPF: el mínim exempt de tributació s'incrementa fins als 14.000 €. Incrementa la reducció per rendiments nets del treball per als salaris bruts entre 14.000 i 18.000 €. I preveu un nou xec sobre natalitat i un altre de guarderia. El primer comporta la deducció de 1.200 € anuals que s'incrementa en 600 euros per cada fill a les famílies que tinguin la condició de nombrosa. Respecte al de guarderia, permetrà la deducció de fins a un màxim de 1.000 € per any per despeses de guarderia de nens entre 0 i 3 anys.

També es preveu que el tipus de gravamen d'IVA aplicable al cinema d’un 10%.

Preveu incrementar en un 3% les pensions mínimes, del 2% per a les pensions de viduïtat, i incrementa en 2 punts la base reguladora de les pensions de viduïtat, per a majors de 65 anys.  Així mateix, s'amplia una setmana del permís de paternitat, fins situar-se en cinc setmanes.

[INICIATIVES LEGISLATIVES. CORTS GENERALS]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302