Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Proposició de Llei per a la reforma de la Llei 3/2007, de 15 de març, reguladora de la rectificació registral de la menció relativa al sexe de les persones, per permetre la rectificació registral de la menció relativa al sexe i nom dels menors transsexuals i/o trans, per a modificar exigències que estableix l'art. 4 respecte al registre del canvi de sexe (...)

22/01/2018
Aquesta proposició es troba en tràmit al Congrés dels Diputats. El Ple ha aprovat la seva presa en consideració i continuarà la seva tramitació parlamentària.

La iniciativa considera inajornable reconèixer als menors d'edat el seu dret a sol·licitar la rectificació registral de la menció relativa al sexe i nom per a garantir la prohibició de discriminació per raó d'edat.

A més, pretén que es reconegui de manera definitiva que els menors transsexuals i / o trans tenen dret a desenvolupar-se lliurement durant la seva infància i la seva adolescència d'acord amb la identitat sexual i / o expressió de gènere sentida.

També reconeix el dret a rectificar la menció registral relativa al sexe sense condicionaments ni dependències d'assignació o acreditació per part de tercers a través dels informes mèdics fins ara exigits

Així mateix, considera que la Llei 3/2007, de 15 de març és insuficient envers les persones estrangeres amb residència al nostre país i, per evitar la seva discriminació i donat el reconeixement del dret a la identitat sexual i / o expressió de gènere com un dret fonamental i inalienable de la persona, possibilita que els documents que aquí s'expedeixin per a ells respectin aquesta identitat si compleixen els requisits.

I, finalment, s'aprofita aquesta reforma per reconèixer expressament com a beneficiaris i beneficiàries d'aquesta llei a les persones intersexuals a les que en el moment de la inscripció registral es va assignar un sexe no concordant amb el propi sexe sentit.

Per tot això, la proposició planteja la modificació dels articles 1, 4 i 8; suprimeix la disposició transitòria única; i modifica la disposició final quarta, apartat 2 de la Llei 3/2007, de 15 de març, reguladora de la rectificació registral de la menció relativa al sexe de les persones.

[INICIATIVES LEGISLATIVES. CORTS GENERALS]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302