Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa › Torn d'Ofici i Assistència al Detingut

NOTA DE PREMSA: L’ICAB continua atenent jurídicament 26 dels migrants arribats a Barcelona amb l’Open Arms

26/07/2018
El Servei del Torn d’Ofici i Justícia Gratuïta del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB), mitjançant lletrats i lletrades inscrits al Torn d’Estrangeria, i en estreta col·laboració amb la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya, continua assistint, en totes les seves necessitats legals, 26 dels 60 migrants arribats al Port de Barcelona a bord del vaixell d’Open Arms el passat 4 de juliol.
NOTA DE PREMSA: L’ICAB continua atenent jurídicament 26 dels migrants arribats a Barcelona amb l’Open Arms

En un primer moment, als migrants se’ls va atendre en grups, segons la seva llengua, al Centre d’Acollida, amb l’objectiu de facilitar-los una primera informació i orientació jurídica relativa a les seves circumstàncies, drets i possibilitats, depenent de la situació personal de cadascú d’ells.

Un total de 26 migrants que van sol·licitar orientació jurídica van ser assistits per l’ICAB mitjançant 13 lletrats específicament designats a tal efecte; també, amb intèrprets facilitats per l’Administració.

Actualment, se’ls està acompanyant amb les diverses gestions que han de realitzar. Des del Servei del Torn d’Ofici i Justícia Gratuïta de l’ICAB s’estan coordinant les diferents designes de lletrats, en vista dels compromisos a cobrir pel servei durant l’estiu.

El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona valora molt positivament aquesta iniciativa pionera de la Corporació i, especialment, el servei que estan oferint els lletrats especialitzats en matèria d’estrangeria, protecció internacional i menors no acompanyats, així com la tasca que està duent a terme el personal del Col·legi per ajudar aquests migrants.  

L’ICAB, com ha vingut fent fins ara, lluitarà per la defensa dels Drets Humans i per garantir en tot moment el Dret de Defensa, ja que aquesta és la font inspiradora de l’ofici d’advocat i advocada. 

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat