Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Proposició de llei de modificació de la Llei 42/2007, de 13 de desembre, del Patrimoni Natural i de la Biodiversitat

26/02/2018
Aquesta proposició es troba en tràmit al Congrés dels Diputats. El Ple ha aprovat la presa en consideració i continua la seva tramitació parlamentària. Entrada en vigor: prevista per a l’endemà de la seva publicació al BOE.

Aquesta proposició es troba en tràmit al Congrés dels Diputats. El Ple ha aprovat la presa en consideració i continua la seva tramitació parlamentària. Entrada en vigor: prevista per a l’endemà de la seva publicació al BOE.

La iniciativa pretén trobar una solució que compatibilitzi la protecció del medi ambient, de conformitat amb la Sentència del Tribunal Suprem núm. 637/2016, de 2 d’agost (que va modificar la llista d’espècies catalogades i anul·lar diverses disposicions del Reial Decret 630/2013 pel qual es regula el catàleg espanyol d’espècies exòtiques invasores) amb l'activitat i l'ocupació dels sectors cinegètic i piscícola, tenint en compte el que disposa el Reglament 1143/2014, de 22 d’octubre de 2014, del Parlament Europeu i del Consell, sobre la prevenció i la gestió de la introducció i propagació de espècies exòtiques invasores. També pretén establir un marc perquè les comunitats autònomes puguin exercir les seves competències de gestió en la matèria i dotar de seguretat jurídica als sectors.

Amb aquesta finalitat, pretén compatibilitzar la lluita contra les espècies exòtiques invasores amb el seu aprofitament per a la caça i la pesca en aquelles àrees que, en estar ocupades des d'antic, la seva presència no suposi un problema ambiental.

També regula l'aqüicultura, d'acord amb el Reglament 708/2007, del Consell, d’11 de juny de 2007, sobre l'ús de les espècies exòtiques i les espècies localment absents en l'aqüicultura.

Així, modifica la Llei 42/2007, de 13 de desembre, del Patrimoni Natural i de la Biodiversitat, tot afegint un apartat 29 bis a l’article 3, amb una definició dels  recursos zoogenètics per a l'agricultura i l'alimentació; modificant l’article 64 (Catàleg Espanyol d’Espècies Exòtiques Invasores), afegint un article 64 ter que reguli les espècies catalogades com exòtiques invasores introduïdes en el medi natural amb anterioritat a l'entrada en vigor de la Llei 42/2007 i afegint un article 64 quater que reguli l’ús de les espècies exòtiques i les espècies localment absents en l’aqüicultura.

INICIATIVES LEGISLATIVES. CORTS GENERALS

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302