Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Premis, Beques i Subvencions › Sant Raimon de Penyafort 2018

Atorgats els Premis Jurídics Memorial Degà Roda i Ventura i Memorial Pedro Martín García 2017

16/02/2018
Dimarts 20 de febrer tindrà lloc en el marc d’una Sessió organitzada amb motiu de la Festivitat de Sant Raimon de Penyafort l’acte de lliurament de l’edició 2017 dels Premis Jurídics Memorial Degà Roda i Ventura i Memorial Pedro Martín García.

Premi Memorial Degà Roda i Ventura 2017

El Premi Memorial Degà Roda i Ventura està destinat a guardonar els millors treballs que versin sobre col·legis professionals i l’exercici de les professions liberals, especialment l’advocacia.

El Jurat del Premi Memorial Degà Roda i Ventura 2017, presidit per la degana de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Sra. Mª Eugènia Gay,  i integrat per tots els degans emèrits de la Corporació, ha atorgat els Premis següents:

· Premi al millor article, sèrie d’articles o reportatge de caràcter informatiu o divulgatiu: Article “En defensa del derecho de defensa”, publicat en el Diario de Mallorca el 7 de desembre de 2017, del qual és autor el Sr. Martín L. Aleñar Feliu, degà de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Balears.
· Premi a la millor monografia, assaig o article doctrinal: Llibre “La relación abogado-cliente. El contrato de servicios del abogado”, editat per Thomson Reuters Aranzadi (2017) i del qual és autor l’advocat Sr. José Ricardo Pardo Gato.

Premi Memorial Pedro Martín García 2017

El Premi Memorial Pedro Martín García, destinat a guardonar l’excel·lència d’un treball o article sobre Dret processal penal, va ser instituït l’any 2015 per l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona per honrar la memòria del Sr. Pedro Martín García, qui fou president de la Secció 2a de l’Audiència Provincial de Barcelona i considerat com a un paradigma de professionalitat, rigor jurídic  i respecte a l’advocacia.

El Jurat d’aquesta tercera edició del Premi, integrat pels magistrats de la Secció 2a de l’Audiència Provincial de Barcelona, Sr. Javier Arzúa i Sr. Jesús Maria Ibarra, pel Sr. Daniel Martín, advocat,  per la Sra. Marina Roig, presidenta de la Secció de Dret Penal de l’ICAB, i pels diputats de la Junta de Govern de l’ICAB Sra. Olga Arderiu i Sr. Carlos Echavarri, ha acordat atorgar aquest Premi ex aequo a les lletrades:

· Sra. Berta Armengol Freixas pel seu treball “El articulo 324 de la LECrim tras la Ley 41/2015, de 5 de octubre: confrontación con los derechos y principios básicos del proceso penal”.
· Sra. Miriam Company Marsà pel seu treball “La prueba ilícitamente obtenida en el proceso penal. Claves para su tratamiento y especial incidencia en el procedimiento por delito fiscal.”

L’acte de lliurament dels guardons corresponents als Premis Memorial Degà Roda i Ventura 2017 i Memorial Pedro Martín García 2017  tindrà lloc el proper dimarts 20 de febrer a les 17.00 h al Saló d’Actes de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, en el marc de la Festivitat patronal de Sant Raimon de Penyafort.

El Premi Jurídic Ferrer Eguizábal sobre Dret financer i tributari 2017 i el Premi Duran i Bas 2017 per a noves promocions han quedat deserts.

Barcelona, 15 febrer de 2018                                                                                     

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Secretaria de Junta de Govern
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5312 F. 93 487 15 70 E. secretariadejunta@icab.cat