Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Proposició de Llei Orgànica de modificació de la Llei Orgànica 6/1985, d’1 de juliol, del Poder Judicial, de reforma parcial del règim de permisos i llicències

18/12/2017
Aquesta proposició es troba en tràmit al Congrés dels Diputats. El Ple ha aprovat la presa en consideració i continua la seva tramitació parlamentària. Entrada en vigor: prevista per a l’endemà de la seva publicació al BOE.

Es modifiquen els arts. 371,1, 373,2; 373,4; 373,6; i 503.1 de la Llei Orgànica del poder judicial i es deroga l’apartat 8 de l’art. 373 d’aquesta Llei.

Es modifiquen bàsicament els efectes derivats de la Llei Orgànica 8/2012, de 27 de desembre, de mesures d'eficiència pressupostària en la Administració de Justícia, que va donar una nova redacció, entre d'altres, als articles 371.3 i 373.4 de la Llei orgànica del poder judicial, relatius al període de vacances anuals i als permisos per assumptes particulars

Ara es disposa -en relació amb les vacances anuals de l'article 371.1- la recuperació dels dies addicionals per raó d'antiguitat, així com la recuperació dels divuit dies de permís per assumptes propis de l'article 373.4, amb la conseqüent derogació de l'apartat 8 de l'article 373.

Quant a la resta del personal al servei de l'Administració de justícia, es restitueix la situació prèvia a l'adopció de les mesures derivades de la crisi econòmica. Per a això es recupera la redacció de l'article 503.1, donada per l'article únic, apartat 124, de la Llei Orgànica 19/2003, de 23 de desembre.

Així mateix, s'equipara la regulació del permís de paternitat, singularment en quant a la seva durada, assumint el mateix període de gaudi de quatre setmanes que s'ha establert amb caràcter general en l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic i, d'una altra banda, s’adapten les previsions de la Llei orgànica del poder judicial al que disposa la disposició addicional segona de la Llei 26/2015, de 28 de juliol, de modificació del sistema de protecció a la infància i l'adolescència, segons el qual les referències a l'acolliment preadoptiu han d'entendre fetes a la guarda per a la convivència preadoptiva.

[INICIATIVES LEGISLATIVES. CORTS GENERALS]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302