Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Llei 6/2018, de 3 de juliol, de pressupostos generals de l'Estat per a l'any 2018. (BOE de 4 de juliol de 2018)

23/07/2018
Entrada en vigor: 05/07/2018. A més dels seus capítols habituals (crèdits inicials i el seu finançament, pressupost de despeses de funcionament dels diferents organismes de l'Estat i de la Seguretat social) es regula la seva gestió pressupostària, les despeses de personal, les pensions públiques i les operacions financeres.

També conté mesures tributàries. Algunes d'elles són: en l'IRPF s'augmenta la reducció per obtenció de rendiments del treball, ampliació de les deduccions per maternitat i per família nombrosa o persones amb discapacitat a càrrec; en l'Impost sobre Societats es modifica la reducció de les rendes procedents de determinats actius intangibles i el seu règim transitori; en l'Impost sobre el Patrimoni, amb l'objecte de contribuir a la reducció del dèficit públic, es prorroga durant l'any 2018 l'exigència del seu gravamen; en l'IVA es rebaixa del tipus impositiu aplicable a l'entrada a les sales cinematogràfiques, que passa de tributar del 21 al 10%; en matèria de tributs locals s'introdueixen diverses modificacions en les Tarifes de l'Impost sobre Activitats Econòmiques.

També s'estableixen mesures de finançament de les entitats locals i de les CC.AA.

Conté la normativa relativa a les bases i tipus de cotització dels diferents règims de la Seguretat Social, procedint a la seva actualització i les Bases i tipus de cotització a la Seguretat Social, Atur, Protecció per cessament d'activitat, Fons de Garantia Salarial i Formació professional durant l'any 2018 i cotització a drets passius i  a les mutualitats generals de funcionaris per a l'any 2018

Per últim, conté 167 disposicions addicionals, 8 disposicions transitòries, 4 Disposicions derogatòries i 47 disposicions finals.

[NORMATIVA APROVADA. LLEIS DE LES CORTS GENERALS]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302