Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Servei d'Atenció Col·legial

Obligació legal d'inscripció en algun dels Sistemes en Previsió Social

18/05/2018
L'incompliment de la normativa en aquesta matèria pot tenir conseqüències importants per als advocats i advocades exercents.
Obligació legal d'inscripció en algun dels Sistemes en Previsió Social

La normativa actual en matèria de previsió social aplicable a l'Advocacia quan exerceix per compte propi permet que l'obligació legal d'estar cobert pel Sistema de Previsió Social pugui fer-se tant a través de la inscripció al Règim Especial de Treballadors Autònoms (RETA) com a través de sistemes alternatius que faciliten tant Alter Mútua dels Advocats com la Mutualidad General de la Abogacía Española.

La Direcció General de la Inspecció de Treball i Seguretat Social (Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social) està revisant que els professionals de l'Advocacia per compte propi compleixin correctament amb aquestes obligacions en matèria de Seguretat Social o Mutualitat alternativa.

Des del Col·legi es vol traslladar a totes les persones col·legiades la importància de regularitzar qualsevol situació anòmala en aquest sentit per evitar les conseqüències legals que es derivarien per al professional.

Per a qualsevol informació complementària, us recordem la possibilitat d'acudir al Servei d'atenció que Mutualidad General o Alter Mútua tenen a les instal·lacions del c/ Mallorca, 283, planta baixa o bé al Servei d'Atenció a la persona col·legiada de l'ICAB.

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Servei d'Atenció Col·legial (SAC)
    Mallorca, 283 - Planta 0
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    De dilluns a dijous de 9 a 18 h / Divendres de 9 a 15 h - Horari d’agost: de dilluns a divendres de 9 a 15 h. T. 93 601 12 12 - EXT. 5324 F. 93 487 65 03 E. sac@icab.cat