Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Proposició de llei de modificació de la Llei 18/2017, de l’1 d’agost, de comerç, serveis i fires

30/07/2018
Aquesta proposició es troba en tràmit al Parlament de Catalunya. Encara no ha estat presa en consideració.

Entrada en vigor prevista per a l’endemà de la publicació al BOE.

El preceptes que eventualment comportessin la realització de despeses amb càrrec als Pressupostos de la Generalitat, produiran efectes a partir de l’entrada en vigor de la llei de pressupostos corresponent a l’exercici pressupostari immediatament posterior a l’entrada en vigor d’aquesta llei.

Es modifica l’apartat “a” de l’article 36.2  de la Llei 18/2017, de l’1 d’agost, de comerç, serveis i fires per tal d’establir que els establiments comercials no puguin romandre oberts ni portar a terme cap activitat de venda entre les 21.00 h i les 6.00 h.

La llei 18/2017, de l’1 d’agost, de comerç serveis i fires vigent determina (en la redacció actual d’aquest apartat) una limitació horària de l’activitat comercial fins a les 21:00 h, entre els mesos d’octubre i maig, i fins a les 22:00 h, entre els mesos de juny a setembre ambdós inclosos.

La reforma es justifica perquè l’adhesió del Govern de la Generalitat (juntament amb més de cent entitats catalanes) al Pacte per a la Reforma Horària el compromet amb aquest objectiu també en l’àmbit del comerç: l’Objectiu 2025 del Pacte per a la Reforma Horària en matèria comercial aposta per modificar els hàbits de consum de la ciutadania i de l’oferta comercial situant la franja de consum majoritari fins a les 19:30 hores. La proposició manté que l’avançament de la finalització de l’horari comercial no ha afectat al volum de l’activitat comercial durant els mesos d’octubre i maig i que, en canvi, ha comportat un avenç en l’objectiu de la reforma horària. Per això, es proposa la modificació de l’article 36.2 apartat «a» per a fer-lo extensiu durant tot l’any.

[INICIATIVES LEGISLATIVES. PARLAMENT DE CATALUNYA]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302