Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Proposició de Llei contra la discriminació per orientació sexual, identitat o expressió de gènere i característiques sexuals, i d’igualtat social de lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals, transgènere i intersexuals

12/02/2018
Aquesta proposició es troba en tràmit al Congrés dels Diputats. El Ple ha aprovat la presa en consideració i continua la seva tramitació parlamentària.

Aquesta Proposició de Llei té per objecte establir i regular els principis, mesures i mitjans destinats a garantir plenament el dret a la igualtat real i efectiva de les persones gais, lesbianes, bisexuals, transsexuals, transgènere i intersexuals, així com dels seus descendents, mitjançant la prevenció, correcció i eliminació de tota discriminació per raons d'orientació sexual, expressió i identitat de gènere i característiques sexuals, en els sectors públics i privats, en qualsevol etapa de la vida i en qualsevol àmbit, en particular, en les esferes civil, laboral, social, sanitària, educativa, econòmica i cultural.

Preveu que la llei s’apliqui a qualsevol persona, física o jurídica, de dret públic o privat, independentment de la situació administrativa o personal en la qual es trobi, sense perjudici del que estableix legislació en matèria d'estrangeria, els tractats internacionals aplicables i el resta de legislació vigent.

Planteja la modificació -entre d’altres- de la Llei d’Enjudiciament Criminal (art. 544 ter.1),  la Llei General Penitenciària, la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i Comerç Electrònic, la Llei d'Enjudiciament Civil, la Llei reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, l’Estatut Orgànic del Ministeri Fiscal, l’Estatut dels Treballadors, la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, la Llei Orgànica per a la igualtat efectiva de dones i homes, el Codi Civil, la Llei del Registre Civil de 1957 i la de 2011.

Es preveu que l'aplicació d'aquesta Llei es faci amb estricte respecte a les competències autonòmiques i amb caràcter supletori a les lleis autonòmiques existents en les matèries que regula.

[INICIATIVES LEGISLATIVES. CORTS GENERALS]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302