Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Proposta per a presentar a la Mesa del Congrés dels Diputats la Proposició de llei de modificació de la Llei 8/2007, del 4 de juliol, sobre finançament dels partits polítics, i de la Llei orgànica 10/1995, del 23 de novembre, del Codi Penal

20/03/2017
Aquesta proposta es troba en tràmit en el Parlament de Catalunya per tal que, després de la seva aprovació, es trameti al Congrés dels Diputats com a proposició de Llei. La proposta planteja la modificació dels arts. 02/04 a); 5; Disposició Addicional Setena, apartats quatre i cinc de la Llei 8/2007, de 4 de juliol, sobre finançament dels partits polítics, així com la reforma de l'art. 304 bis, 1; 304 bis 2 a); i 304 bis 4 de la Llei orgànica 10/1995, de 23 de novembre, del Codi Penal.

La proposta planteja prohibir les donacions privades de persones jurídiques a les fundacions i les entitats vinculades a partits polítics o dependents d’ells. També preveu reduir la quantia de les donacions que les persones físiques poden fer tant als partits polítics com a les fundacions i les entitats vinculades a partits polítics o dependents d’ells.

Finalment preveu que el delicte de finançament il·legal dels partits polítics també pugui ser comès per qui rebi donacions o aportacions, que la Llei Orgànica 8/2007 prohibeix, destinades a fundacions i les entitats vinculades a partits polítics o dependents d’ells, reduint la quantia de la donació que s’ha de considerar il·legal als efectes que el delicte pugui ser castigat amb pena de presó de sis mesos a quatre anys.

[INICIATIVES LEGISLATIVES. PARLAMENT DE CATALUNYA]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302