Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Torn d'Ofici i Assistència al Detingut

Aprovada la modificació de l'Art. 16.4. del Reglament del Torn d'Ofici de l'ICAB

17/02/2017
Per resolució del Departament de Justícia de 7 de febrer de 2017 (DOGC de 15.2.2017), l’article16.4 del reglament de Torn d’Ofici de l’ICAB ha estat modificat.
Aprovada la modificació de l'Art. 16.4. del Reglament del Torn d'Ofici de l'ICAB

En aquest sentit, la nova redacció del precepte indica que:

“Els advocats que estiguin de guàrdia per a l'assistència al detingut en comissaries, centres de detenció o jutjats de guàrdia han d'estar localitzables i a disposició del Servei del Torn d'Ofici durant les hores que dura la guàrdia, no podent delegar o derivar l'assistència a un altre advocat. Així mateix, l'advocat té l'obligació de contactar amb el servei a l'inici de la guàrdia informant dels telèfons de localització i té l'obligació de romandre localitzable durant tota la guàrdia. La Junta de Govern de l'ICAB, previ acord degudament motivat, podrà establir l'horari concret de prestació del servei, de conformitat amb les necessitats del moment i amb la normativa establerta pel Departament de Justícia.

L'aplicació dels eventuals acords adoptats per la Junta de Govern de modificació de l'horari del servei de guàrdies, requerirà, en qualsevol cas, la publicació prèvia a la pàgina web corporativa i al tauler d'anuncis de l'ICAB, durant un període mínim de set dies.”

Atès que paral·lelament, hem conegut la decisió del Tribunal Constitucional respecte una de les qüestions més importants que estaven distorsionant el servei d’assistència al detingut, com era el lliurement de l’atestat policial; durant els propers mesos, trucarem personalment als advocats i advocades que estigueu realitzant funcions de guàrdia en assistència al detingut, amb la finalitat de  que ens pugueu indicar quines incidències en aquest tema s’estan produint així com conèixer la vostra opinió sobre la franja horària de 24 hores  que considereu més adient per prestar aquest Servei essencial.

Us continuarem informant sobre aquesta qüestió.

Documents

Contactes