Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa › Comissió d'Arbitratge

El Congrés Internacional d’Arbitratge de l’ICAB es consolida com a referent per als àrbitres d’arreu del món

10/11/2016
El lema d’aquesta edició és ‘Twilight zone: public order and the boundaries of arbitration’ (La zona crepuscular: l'ordre públic i els límits d'arbitratge).
El Congrés Internacional d’Arbitratge de l’ICAB es consolida com a referent per als àrbitres d’arreu del món

El degà del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Oriol Rusca, ha inaugurat la IV edició del Congrés Internacional d’Arbitratge junt a Rafael Espino, secretari de l’ICAB i president del Tribunal Arbitral de Barcelona (TAB), Carles Mundó, conseller de Justícia de la Generalitat de Catalunya i Jesús Maria Barrientos, president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. 

Rusca ha afirmat que “l’aposta de l’ICAB per aquest mètode extrajudicial de resolució és molt important i evident, ja que al llarg de tot l’any es fan cursos i màsters. A més ha destacat que aquest congrés, que va néixer sota el mandat del degà emèrit Pedro L. Yúfera, ha arribat a la quarta edició, com a prova de consolidació”. També ha destacat la importància de comptar com a ponents amb l’experiència i coneixements d’àrbitres de Finlàndia, Alemanya, els Estats Units, Argentina, Holanda, Suïssa, França, Perú i Espanya. 

Per la seva part, Rafael Espino ha assenyalat que aquesta quarta edició del IV International Arbitration Congress té com a tema central l’ordre públic i els anomenats límits de l’arbitratge. “És evident que no tot pot estar subjecte a l’arbitratge i que aquesta pràctica extrajudicial també té uns límits clars respecte a la jurisdicció ordinària”, ha afirmat.

La primera taula del congrés ha versat sobre “l’ordre públic vessant formal” i en lla han participat com a ponents Ma. Eugènia Alegret, magistrada de la Sala del Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya; i els advocats i àrbitres Patricia Saiz,  Aapo Saarikiri i Andrea Leufgen. Ha estat moderada per César Rivera, advocat i àrbitre. 

Divendres 11 de novembre

El divendres el Congrés s’iniciarà a les 9.30h amb una taula que servirà per analitzar el Dret de la Unió Europea i l’arbitratge. Intervindran com a ponents els advocats i àrbitres Víctor Ferreres, Juan Pablo Argentato, Albert Marsman i Thomas Lieflaende. El debat serà moderat per l’àrbitre i advocat Cristian Gual.

A les 12h se celebrarà la tercera taula que tractarà sobre l’administració i l’àrbitre. En aquesta taula hi participaran els advocats i àrbitres Franz Kundmüller Caminiti, Manuel Rivero, Eduardo Silva Romero i Víctor Mercedes; i serà moderada per l’àrbitre i advocat Jean Marie Vulliemin.

La darrera taula del Congrés abordarà com resoldre els conflictes de propietat intel·lectual amb l’arbitratge. En aquesta ocasió els ponents seran els advocats i àrbitres Carolina Pina, Ignacio de Castro, Helena Suárez, Clifford Hendel. Moderarà l’acte Deva Villanúa, àrbitre i advocada. 

La clausura del Congrés anirà a càrrec de Rafael Espino, secretari de l’ICAB i president del TAB. 

Arbitratge

L’arbitratge és un mètode alternatiu als tribunals en què les parts enfrontades decideixen encomanar a un tercer que faci d’àrbitre, per tal que trobi una solució a la divergència, i on es comprometen a complir la resolució que aquest dicti en forma de laude arbitral.

Les parts oposades que prenen part en un arbitratge ho fan de manera lliure, expressa i voluntària. A l’arbitratge de Dret, l’àrbitre és un advocat en exercici i arriba a la resolució del conflicte mitjançant raonaments jurídics, és a dir, aplicant la norma jurídica que correspongui.

Vídeo de la inauguració

Inauguració del IV International Arbitration Congress from ICAB on Vimeo.

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat