Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Proposició de llei del Codi tributari de Catalunya i d'aprovació dels llibres primer, segon i tercer, relatius a l'administració tributària de la Generalitat de Catalunya

13/03/2017
Aquesta iniciativa legislativa es troba en tràmit al Parlament de Catalunya. Entrada en vigor: es preveu a l’endemà de la seva publicació al DOGC.

La proposició deroga expressament -entre d’altres- la Llei 7/2007, de 17 de juliol, de l’Agència Tributària de Catalunya i la disposició addicional Primera de la Llei 3/2015, d’11 de març de mesures fiscals, financeres i administratives, i el Decret 162/2010 de 9 de novembre, pel qual es regula l’Oficina del contribuent.

El projecte de llei té per objecte establir l’estructura general del Codi Tributari de Catalunya i aprovar-ne el seus llibres primer, segon i tercer.

El llibre primer estableix unes normes comunes relatives a les fonts, amb especial referència a la reserva de llei en matèria tributaria, i a l’aplicació de les normes tributàries. A més, concreta l’ordre de fonts normatives, l’àmbit d’aplicació de les normes del Codi en els aspectes subjectius i temporals, alhora que estableix els criteris d’interpretació de les normes tributàries i l’abast de la interpretació duta a terme pels òrgans administratius competents, sens perjudici de la concreta atribució de competències en matèria interpretativa als diversos òrgans administratius en altres llibres del codi.

També estableix les disposicions generals sobre l’Administració tributària de la Generalitat de Catalunya: l’àmbit, els objectius i l’estructura de l’actuació de l’administració tributària de la Generalitat de Catalunya i, els principis generals d’actuació de l’Administració tributària de la Generalitat de Catalunya, els deures i les obligacions a les que està sotmesa, i les potestats de què disposa per poder complir les seves funcions, el règim general dels seus actes i la col·laboració que ha d’establir-se amb les administracions locals de Catalunya i les altres administracions públiques.

El llibre segon del codi regula l’Agència Tributària de Catalunya i la Junta de Tributs de Catalunya. El llibre tercer preveu un ens supervisor, que és el Consell Fiscal de Catalunya, per tal de desenvolupar un paper d’interlocució permanent entre els organismes i entitats públiques que integren el sector públic de la fiscalitat i les entitats i col·lectius professionals. També crea l’Institut de recerca fiscal i estudis tributaris de Catalunya.

[INICIATIVES LEGISLATIVES. PARLAMENT DE CATALUNYA]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302