Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar

XIII Curs on-line de Dret del Transport

XIII Curs on-line de Dret del Transport
 • Dates From  05/10/2020  to  11/11/2020
 • Horari Dilluns i dimecres de 18 a 20 horas
 • Lloc de celebració ON-LINE
 • Organitzador Secció de Dret Marítim i Transport de l’ICAB.
 • Aquest curs s'ofereix exclusivament en format on-line.  

  * La sessió s’impartirà amb el sistema Hangouts Meet. Abans de la classe s’enviarà a tots els inscrits una guia d’ajuda per tal de poder connectar-se, i rebran la corresponent invitació per accedir-hi. Amb la finalitat que es desenvolupi amb la màxima qualitat, us preguem que els micròfons dels dispositius a través dels quals us connecteu a la sessió estiguin en silenci.

  ** Finalment, us comuniquem que l'organitzador de la conferència prohibeix expressament l’enregistrament audiovisual i posterior difusió i exhibició de les imatges en qualsevol suport, ja sigui material o electrònic, així com per a la producció, edició i/o emissió o difusió, mitjançant reproducció, íntegra o parcial d’aquesta conferència.

  PROGRAMA

  05/10/20 Presentació del curs
  · Josep Maria Fortuny i Olivé. Subdirector general d'Ordenació del Transport i Desenvolupament Sectorial de la Direcció General de Transports i Mobilitat
  · Jaime Rodrigo de Larrucea. Advocat. Doctor en Dret. Doctor en Ing. Nàutica. Professor Dret Marítim (UPC). President de la Secció Dret Marítim i Transport ICAB

  Concepte del contracte de transport. Transport públic i privat. Transport multimodal. Diferents mitjans de transport, i requisits per al seu exercici.
  · Lluis Angosto Poza. Responsable d’estudi i Anàlisi Jurídica de la Direcció General de Transports i Mobilitat

  07/10/20 Documentació acreditativa del contracte de transport. La carta de port: terrestre i ferroviària. La declaració de port. Naturalesa jurídica i exemplars a emetre. Contingut i responsabilitat per les seves mencions. Reserves a la presa de carrega. L’embalatge. Casuística mes freqüent.
  · Albert Prats Ribas. Advocat. 

  14/10/20 Drets, obligacions i responsabilitats. El dret de disposició sobre la mercaderia. La responsabilitat del transportista: concepte i fonament. Causes d’exoneració de responsabilitat del transportista. Indemnitzacions i límits de responsabilitat del portador.
  · Anna Mestre Ruiz. Advocada

  19/10/20 Transportista contractual / Transportista efectiu. L'Operador logistic. La Convenció CMR. La convenció CIM-COTIF
  · Josep Bertrán Fornós. Advocat

  21/10/20 L’acció directa contra el carregador. Referències al dret comparat. Criteris legals i jurisprudencials. Perspectiva de futur.
  · Josep Maria Vicens. Advocat

  26/10/20 Règim jurídic de les infraestructures del transport. Transport ferroviari. Concessions i autoritzacions.
  · Josep Verdaguer Codina. Advocat. Vice-president de la Secció de Dret Marítim i Transport de l’ICAB.

  28/10/20 La contractació de serveis en el transport terrestre 
  · Jaume Garcia i Soler. Responsable área bon govern i assessoria jurídica de TMB (Transports Metropolitans de Barcelona).

  02/11/20 Junta Arbitral de Transports.
  · Xavier Hormigos Mesa. President de la Junta Arbitral del Transport de Catalunya.

  04/11/20 Sancions, normativa del règim d’infraccions en el transport terrestre i mesures cautelars.
  · Lluís Angosto Poza. Responsable d’estudi i Anàlisi Jurídica de la Direcció General de Transports i Mobilitat

  09/11/20 Regim jurídic de la potestat sancionadora en matèria de transport terrestre.
  · Benjamí Cubillo Vidal. Subdirector General Coordinació i Gestió de la Direcció General de Transports i Mobilitat. Generalitat de Catalunya.

  11/11/20 El contracte d’assegurança en el transport terrestre. Naturalesa jurídica. Obligacions de l’assegurador i de l’assegurat. El valor de l’interès assegurat. Riscos protegits. Diferències entre assegurança de mercaderia i assegurança de responsabilitat civil del portador. 
  · Beatriz Pérez del Molino Vila. Advocada. Vocal Secció Dret Marítim i Transport de l’ICAB    

 • Inscripcions ON-LINE
 • Category Altres Cursos

Contacts

  • Other telephones number  
  Mallorca, 283 / Mallorca, 281 (Centre de Formació)
  08037 Barcelona , Barcelona - España

  T. 93 601 12 12 - EXT. 5334 F. 93 215 04 29 E. cultura@icab.cat E. formacio@icab.cat