Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar

Curs sobre Dret, Periodisme i Internet

Curs sobre Dret, Periodisme i Internet
 • Dates From  18/02/2019  to  27/02/2019
 • Horari Dilluns i dimecres de les 18.30h a les 21h
 • Lloc de celebració Aula 75, 7a planta de la seu de l'ICAB, c/ Mallorca, 283
 • Organitzador Secció de Drets de Propietat Intel·lectual i Drets d'Imatge
 • OBJECTIUS DEL CURS
  El propòsit d’aquest curs és conèixer els aspectes legals més rellevants que afecten a la pràctica del periodisme i analitzar com es resolen les qüestions jurídiques rellevants, conseqüència de la col·lisió entre l’exercici de les llibertats informatives i els drets de la personalitat, especialment en les xarxes socials i Internet.

  18/02/2019 - MÒDUL 1. Introducció i marc legal
  Periodisme; trets fonamentals. Marc legal de les llibertats informatives i l’exercici del periodisme. Elements integrants de les llibertats informatives i aspectes rellevants de l’exercici de la professió. L’estatut del periodista, Codi deontològic i organitzacions professionals. Formes d’exercir la professió. Novetats tecnològiques a l’empresa periodística: Intel·ligència artificial, Big data, drons, realitat augmentada i virtual, gamificació i videojocs, entre d’altres. Web site, news i xarxes socials. Periodisme 2.0 i pujant

  Xavier Salla García, Advocat i Doctor en Dret, Periodista i Professor de la UAB.

  20/02/2019 - MÒDUL 2. Les llibertats informatives
  La llibertat d’expressió i el dret a la informació. Marc jurídic, internacional, Europeu i espanyol. Drets connectats: el dret a informar, creacions literàries, artístiques, científiques i tècniques, la llibertat de càtedra, la prohibició de censura, la clàusula de consciència i el secret professional. Drets, límits i garanties jurisdiccionals de les llibertats informatives. Dret de rectificació. Fake news.

  Sergio de Juan-Creix, Advocat especialitzat en Propietat Intel·lectual i Industrial i Noves Tecnologies. Professor de la UOC de “Règim jurídic de la comunicació” i “Introducció al dret de la publicitat”

  25/02/2019 - MÒDUL 3. Drets de la personalitat
  Concepte i protecció. La reputació personal i corporativa. Honor, intimitat, imatge personal, autodeterminació informativa. Dret de rectificació i dret a l’oblit. Intimitat i xarxes socials: continguts nocius i il·legals. La Sentència Google, dret a l’oblit i mitjans de comunicació.

  Jordi Bacaria Martrus, Advocat

  27/02/2019 - MÒDUL 4. Conflictes més habituals en periodisme
  Drets d’imatge, drets de propietat intel·lectual. Intromissions legítimes i il·legítimes. Revelació de secrets, intromissió il·legítima, secret de les comunicacions, la intimidació, la censura, la demanda i la querella com a eina per coartar al periodista. Accessos a registres. La “prova il·lícita”. El judici paral·lel. Periodisme Vs judicatura. Exemples pràctics.

  Isabel Mosquera, Advocada especialitzada en Propietat Intel·lectual

 • Inscripcions ON-LINE
 • Category Altres Cursos

Contacts

  • Other telephones number  
  Mallorca, 283 / Mallorca, 281 (Centre de Formació)
  08037 Barcelona , Barcelona - España

  T. 93 601 12 12 - EXT. 5334 F. 93 215 04 29 E. cultura@icab.cat E. formacio@icab.cat