Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar

Curs e-learning sobre la compravenda immobiliària. Edició abril 2020

Curs e-learning sobre la compravenda immobiliària. Edició abril 2020
 • Dates Del  20/04/2020  al  12/06/2020
 • Horari Docència: Del 20 d'abril al 12 de juny de 2020. Durada: 50 hores de treball per a l'estudiant
 • Lloc de celebració Formació on-line
 • Organitzador Comissió de Cultura de l'ICAB
 • · Consultor: Pascual Botía. Advocat.

  Curs exhaustiu i complet sobre una de les matèries que amb més freqüència es troba en el seu dia a dia qualsevol professional del Dret i del sector immobiliari en general, com és la compravenda immobiliària.


  Aquest curs, adaptat als últims i importants canvis normatius en la matèria, tracta des d’un punt de vista pràctic totes les qüestions rellevants en les diferents fases de la compravenda immobiliària, des de la comercialització de l’immoble i la seva revisió prèvia a la compravenda, com els aspectes contractuals i les seves repercussions fiscals.
  Així mateix, s’analitzen altres qüestions connexes a la compravenda immobiliària però d’una evident importància pràctica, com ara la intermediació immobiliària i el
  finançament de la compravenda mitjançant préstec hipotecari. 
  Per tal que l’alumnat tingui una visió completa i actualitzada de la matèria, en el curs es recullen tots els canvis legislatius que han anat entrant en vigor en els últims temps i que afecten de forma molt important a la compravenda immobiliària. En aquest sentit, cal destacar la Llei 3/2017, del Llibre Sisè del Codi Civil de Catalunya, sobre la que el Tribunal Constitucional ja s’ha pronunciat recentment i ha confirmat, de forma pràcticament íntegra, la seva constitucionalitat.
  El curs és de caire pràctic i centrat en aquells aspectes que plantegen una major problemàtica en el dia a dia de qualsevol professional, raó per la qual també es recullen els més recents criteris jurisprudencials en la matèria. 
  Amb aquest curs, l’alumnat adquirirà les eines jurídiques necessàries per erigir-se en un especialista en aquesta matèria i poder assessorar els seus clients amb solvència.

   
  Índex del Curs

  Capítol 1. Comercialització dels immobles: l’oferta, la promoció i la publicitat dels immobles per a la seva venda. Normativa aplicable. Criteris jurisprudencials. 
   
  Capítol 2. La intermediació immobiliària. L’encàrrec de venda. El full de visita. Drets i obligacions de l’agent immobiliari. Principals problemàtiques pràctiques i criteris jurisprudencials aplicables.  
   
  Capítol 3. Anàlisi de l’immoble prèvia a la compravenda. Situació registral i cadastral. Arrendataris. Deutes tributàries i amb la Comunitat de Propietaris. Aspectes urbanístics i administratius. Drets de tanteig i retracte de l’Administració.  
   
  Capítol 4. Aspectes contractuals (I). La preparació de la compravenda. Reserva. Arres. Promesa de compravenda. Opció de compra. L’arrendament amb opció de compra. 

  Capítol 5. Aspectes contractuals (II). El contracte de compravenda. Objecte. Preu. Obligacions de les parts. La compravenda de consum. Immobles en construcció o
  rehabilitació.

  Capítol 6. Aspectes contractuals (III). L’avantatge injust i la lesió en més de la meitat. Pacte de condició resolutòria. La compravenda a carta de gràcia. 

  Capítol 7. Aspectes contractuals (IV). L’escriptura de compravenda. Tràmits posteriors a la compravenda.  

  Capítol 8. El finançament de la compravenda immobiliària. El préstec hipotecari. La Llei dels contractes de crèdit immobiliari. Drets del prestatari.

  Capítol 9. La fiscalitat de la compravenda. Repercussions fiscals per al comprador. Repercussions fiscals per al venedor. Intervenció d’un no resident. 

  Capítol 10. L’incompliment del contracte de compravenda. La conformitat del bé. Accions del venedor i del comprador en cas d’incompliment.

   

  LA PLATAFORMA E-LEARNING ICAB

  1. Des del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona us oferim aquest curs NO presencial, això implica que les persones que decidiu utilitzar aquest model teniu la motivació d’aprendre i exigeix distribuir el vostre temps per aconseguir un ritme de treball apropiat. També implica una bona dosi d’esforç, voluntat i sobretot constància.
  2. Tot està pensat, doncs, perquè vosaltres mateixos us convertiu en protagonistes del vostre procés d’aprenentatge. Vosaltres trieu els dies, horaris, el ritme, la intensitat i el lloc de treball. Tota l’estructura de la Formació i els seus recursos estan a la vostra disposició.
  3. Per tal de garantir un procés d’aprenentatge òptim, l’alumnAt cal que es connecti a la plataforma e-Learning, (s’aconsella fer-ho diàriament) per participar de manera activa. Intervenir als debats i als fòrums, fer consultes, seguir l’avaluació contínua i el curs. D'altra banda, els professors consultors s’hi connecten diàriament, de manera que fan de guia del procés formatiu i estimulen l’aprenentatge.
  4. Finalment comentar que, evidentment, la qualitat de la Formació e-Learning mantidrà l'alt nivell habitual de les formacions que fem a l'ICAB, acomplint tots els requisits indispensables per tal d'acomplir la Norma ISO 9001, sistema de qualitat implantat a l’ICAB.

 • INSCRIPCIONS ON-LINE
 • CATEGORIA Altres Cursos

Contactes