Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar

XX Curs de Dret Farmacèutic

XX Curs de Dret Farmacèutic
 • Dates Del  06/03/2018  al  15/05/2018
 • Horari Dimarts i Dijous de 19.00h a 21.00h
 • Lloc de celebració Aula: 74, 7a planta C/Mallorca, núm. 283
 • Organitzador Secció de Dret Sanitari
 • 06/03/18 - PRESENTACIÓ DEL CURS
  L’OFICINA DE FARMÀCIA: Problemàtica actual
  · Mercè Gras i Balaguer. Advocada del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Barcelona

  08/03/18 -  FARMACIOLES RURALS I DIPÒSITS DE MEDICAMENTS
  · Mercè Vidal Arquero. Responsable de la Secció d'Ordenació Farmacèutica del Servei d'Ordenació i Qualitat Farmacèutica

  13/03/18 - SERVEI DE FARMÀCIA HOSPITALÀRIA I CONTRACTACIÓ PÚBLICA: Serveis de Farmàcia Hospitalària (Organització, Comissió de Compres). Llei de Contractes amb el Sector Públic. Requisits i procediments de contractació. El contracte de subministra, en particular de medicaments i productes sanitaris.
  · Josep Ribas Sala. Cap del Servei de la Farmàcia del Hospital Clínic de Barcelona

  15/03/18 - ASSAJOS CLÍNICS: Normativa aplicable i anàlisi jurídic i pràctic del consentiment informat, protecció de dades, comitès ètics i dictamen únic, aprovació administrativa, protecció de la propietat industrial, responsabilitat.
  · Cristina Garcia. Sanofi
  · Emma Granados Serra. Departament legal de la Fundació Hospital Universitari Vall d'Hebron-Institut de Recerca

  20/03/18 -  REGISTRE DE LABORATORIS I MEDICAMENTS D’ÚS HUMÀ: Autorització com a laboratori farmacèutic: tipologia, requisits i obligacions. Representant legal del titular de l’autorització de comercialització de medicaments. El medicament d’ús humà i els diferents procediments de registre i autorització. Reial Decret 1345/2007.
  · Ariadna Casanueva, Advocada

  22/03/18 - FINANÇAMENT DE MEDICAMENTS: Criteris i procediment inclusió en la prestació farmacèutica del Sistema Nacional de Salut. Procediment de fixació de preus. Variacions i revisions de finançament i preus. Sistema de preus de referència. Prescripció per principi actiu, substitució de medicaments. Finançament d’altres productes dintre del Sistema Nacional de Salut.
  · Margot Subirats i Espinalt. Advocada i Farmacèutica

  03/04/18 - FARMACOVIGILÀNCIA MEDICAMENTS ÚS HUMÀ: Definicions, conceptes i procediments en Farmacovigilància. Marc Legal en matèria de Farmacovigilància. Responsabilitats i obligacions en matèria de Farmacovigilància del titular de l’autorització de comercialització i de la persona de contacte de farmacovigilància. Sistema Espanyol de Farmacovigilància (especial incidència Reial Decret 577/2013 de 26 de Juliol). Acords de farmacovigilància.
  · Sònia López Sánchez. Drug Safety Manager. ASPHALION, S.L

  05/04/18 - DISTRIBUCIÓ i DISPENSACIÓ DE MEDICAMENTS: La distribució i dispensació farmacèutica en la Llei de 29/2006, de 26 de Juliol, de Garanties i Ús Racional dels Medicaments i Productes Sanitaris. Real Decreto 824/2010. Dispensació, receptes, genèrics i elaboració de Formules Magistrals. Dipòsits de medicaments.
  · Marcos Vinzia Portabella. Advocat

  10/04/18 - SISTEMA D’AUTOREGULACIÓ DE FARMAINDÙSTRIA: El “Código Español de Buenas Prácticas de Promoción de Medicamentos y de Interrelación de la Industria Farmacéutica con los Profesionales Sanitarios”  i el “Código Español de Buenas Prácticas de Interrelación de la Industria Farmacéutica con las Organizaciones de Pacientes”. Sistema de resolució de conflictes: funcions de la Unitat de Supervisió Deontològica, de la Comissió Deontològica i del Jurat d’Autocontrol.
  · Francesc Montañá Puig. Director Metge i Responsable de la Unitat de Codi Deontològic del Laboratori Angelini

  12/04/18 - PRODUCTES SANITARIS: Empreses fabricants, importadores i comercialitzadores de productes sanitaris. Tipologia i classificació dels productes sanitaris. Obtenció marcat CE. Requisits comercialització i promoció. Requisits i procediment finançament. Sistema d’autoregulació de FENIN. Nous reglaments europeus de Productes Sanitaris.
  · Montserrat Llopart Vidal. Advocada

  17/04/18 - MEDICAMENTS VETERINARIS: Marc legislatiu espanyol i europeu del medicament veterinari. El medicament veterinari i els diferents procediments de registre i autorització (Agència Espanyola i Agència Europea). Sistema Espanyol de Farmacovigilància de medicaments veterinaris. Prescripció i dispensació. Revisió legislativa de la Llei 10/2013 de garanties sanitàries i ús racional dels medicaments i productes sanitaris.
  · Mireia Núñez de Prado i Escarrà. Farmacèutica, Consultora especialitzada en el medicament veterinari

  El 19/04/2018 No hi haurà classe

  24/04/18 -  RESPONSABILITAT TRACTAMENTS FARMACOLOGICS: Productes de prescripció. Formules magistrals i productes oficinals. Especialitats Farmacèutiques Publicitàries. Productes homeopàtics. Herbes medicinals. Casos a on demanar el document de consentiment
  · Marià Gómez Jara. Advocat

  26/04/18 - INDÚSTRIA FARMACÈUTICA I DRET DE LA COMPETÈNCIA: Conductes prohibides Relacions amb Majoristes i amb distribuïdors. Importacions paral·leles.
  · Valeria Enrich Schröder. Advocada

  03/05/18 - CONTRACTES EN L’ÀMBIT FARMACÈUTIC: Contractes de llicència i de distribució de medicaments: llicència, co-desenvolupament, distribució, co-marketing, co-promoció; principals punts de negociació i clàusules més rellevants.
  · Beatriz Lainez. Advocada

  08/05/18 -  COSMÈTICS: La legislació de Cosmètics amb el Reglament Europeu: I) Els cosmètics: què són i perquè serveixen; II) breu evolució històrica de la legislació de cosmètics espanyola; III) Marc legal actual: Conceptes Generals. Responsabilitats. Posta al mercat de cosmètics. Etiquetat. Publicitat y promoció. Productes d’Higiene Personal. Importància dels Annexes. Implicacions i conseqüències pràctiques de la implantació del Reglament.
  · Miquel Carreras Coma. Doctor en Farmàcia. Acadèmic Numerari Electe de la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya

  10/05/18 -  PUBLICITAT DE CENTRES I ESTABLIMENTS SANITARIS
  · Manel Rabanal Tornero. Secció d'Ordenació Farmacèutica del Servei d'Ordenació i Qualitat Farmacèutica

  15/05/18 - INSPECCIÓ SANITARIA: competències Generalitat, control G.M.P., criteris d’inspecció, llicències

  · Salvador Cassany Pou. Cap de Servei de Control Farmacèutic i Productes Sanitaris. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya

 • INSCRIPCIONS ON-LINE
 • CATEGORIA Cursos ICAB - cursos

Contactes