Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar

Màster en Dret i Esport ICAB 2019-2020

Màster en Dret i Esport ICAB 2019-2020
 • Dates Del  02/10/2019  al  22/06/2020
 • Horari Dilluns i dimecres, de 18 a 21 hores
 • Lloc de celebració Aules ICAB
 • Organitzador Formació Especialitzada ICAB
 • Comitè Científic:

  Direcció: Cristina Vallejo. Advocada. Diputada de la Junta de Govern ICAB.

  David Escudé. Consultor i Regidor de l'Ajuntament de Barcelona.
  Yolanda Morales. Advocada i Mediadora. Doctora en Dret.
  Jorge Pecourt. Soci de Cuatrecasas. Coordinador de l'equip de l'esport.
  Maria Teixidor. Advocada i Secretaria de la Junta FCB.

   

  Objectius:
  Es configura un Màster amb un caràcter eminentment pràctic, de manera que faciliti el coneixement transversal de totes les branques del Dret relacionades amb l'esport, en els diversos àmbits d'aplicació (administratiu, mercantil, fiscal, esportiu disciplinari i sancionador, de gestió, principalment). 
    
  La seva finalitat és dotar d'eines perquè en les seves funcions d'advocat sàpiga adaptar la seva activitat i treball tenint en consideració la realitat canviant a la qual s'enfronten amb les contínues modificacions legislatives i en l'embull de normativa reguladora, per evitar situacions de lesió, risc o conflicte en relació als interessos encomanats o el seu exercici professional davant tribunals o autoritats públiques, així com en les funcions pròpies d'assessorament jurídic-tècnic-esportiu.
    
  Posseir coneixement suficient del complex entramat normatiu de la matèria i conèixer la forma d'exercir la defensa dels drets dels clients en el marc dels sistemes de tutela administratius i jurisdiccionals nacionals i internacionals. Així com en el marc dels sistemes privats de les entitats esportives. Coneixement de les vies de recursos.
    
  Conèixer les diferents tècniques de resolució de conflictes (ADR) per trobar solucions a problemes mitjançant mètodes alternatius a la via jurisdiccional. El diagnòstic de les situacions de conflicte i ús de les més noves tècniques restauratives convenients en l'àmbit esportiu.
    
  Treballar els documents i instruments jurídics que estableixin formes d'evitar condicions o conductes discriminatòries, i que afavoreixin la plena integració de la dona en el món de l'esport, així com l'atenció a la diversitat (menors, sèniors, persones amb capacitat i / o mobilitat reduïda, etc.) amb especialitats adaptades. 
    
  Conèixer la complexa relació de l'obtenció de resultats esportius amb l'activitat esportiva de federacions i / o entitats esportives en les disciplines s'auxilia d'animals, presidida per l' obligatori compliment de diversa normativa de protecció enfront de la violència animal

  Coneixement substantiu i pràctic del Dret administratiu en el seu aspecte disciplinari (subjectes vinculats a les entitats), sancionador i de resolució de conflictes, en mediació.

  El Màster està dirigit a llicenciats i graduats que es vulguin formar com a experts en aquesta matèria, i ser especialistes en aquesta disciplina del Dret.

   

  Programa:

  Mòdul I. Legislació de l'esport

  Part general. 
   Associacions esportives i la seva evolució.
   Les bases del règim jurídic de l’esport.
   Estructura i organització de les entitats esportives a nivell estatal i autonòmic.
   La potestat disciplinaria en l’àmbit de l’esport.
   Els tipus de procediments disciplinaris.
   El règim de recursos en la Llei estatal i demés normes de desenvolupament

  L’àmbit laboral de l’esport i l’esportista professional
   L'esportista professional, el règim jurídic de l'esportista.
   Les reclamacions salarials.

  La categoria transversal de l’esport
   El dret penal i l’esport. La violència en l’esport
   La responsabilitat penal per les conductes en espectacles públics.
   El dopatge

  Col·lectius d’especial protecció. 
   Els drets dels esportistes en general. 
   Els menors i l’esport. 
   Discapacitat i esport. 
   Dona i esport. 

  Qüestions actuals. 
   Les llicencies esportives. 
   La protecció dels animals en l'esport.
   Les obligacions normatives comptables de les entitats esportives professionals. 
   El control econòmic de les federacions, clubs i societats anònimes esportives professionals. 
   L’aplicació de la llei concursal.
   Sistemes de solució de conflictes. La Mediació a l’esport. 


  Mòdul II. Marc legal i fiscal de l'esport professional

  Tipus d’esportistes. Residencia fiscal. Drets d’imatge i aspectes controversos. Clàusula de rescisió, pagaments a agents, imatge. (simulacions i vinculades)
  Fiscalitat de les entitats esportives. SADs, qüestions comptables i fiscals, tributació en IRNR d’entitats dels no residents. Mecenatge i sponsorització.
  Propietat intel·lectual i esport: els drets d'imatge de l'esportista professional. Naming rights i clubs. E-sports i propietat industrial i intel·lectual.
  Els e-sports com a nou negoci. Aspectes més rellevants de la tributació dels e-sports.  
  Finances. Aspectes financers generals d’un club de futbol. Vies de finançament dels clubs de futbol
  Màrqueting i comunicació. Màrqueting i futbol. L’organització d’esdeveniments esportius. Negociació d’un contracte de patrocini. Aspectes més rellevants.


  Mòdul III. L'organització administrativa de l'esport

  L’organització administrativa de l’esport. Administració local. Administració Autonòmica. La INEFC. Administració estatal i de la Unió europea.
  Les entitats esportives de Catalunya: Ordenació i regulació a l'OJ. Règim jurídic i econòmic. Les llicències.La nova llei de l'esport. 
  Gestió i regulació de les instal·lacions i equipaments esportius. La nova llei de contractació del SP a l’àmbit esportiu.

   

  Professorat:

  ALBERTO GUERRERO. Head of E-Sports Europe, Riot Games.

  ALVARO DOMÍNGUEZ. Associat de l’àrea fiscal, Cuatrecasas.

  ANDRÉS CORPAS. COMMS Assistant, 6Pointer.

  ÁNGEL ROCAMORA. Responsable de l’assessoria fiscal, FC Barcelona.

  ANTONIO CABA. Advocat. Doctor en Dret. Professor Associat a la Universitat de Málaga. Especialista en Dret Penal, Concursal i Mercantil. Autor de nombroses obres de dret, articles i llibres. Ponent en cursos i conferencies en Universitats, Col·legis professionals i entitats públiques i privades.

  ARTURO ALMASA. Advocat i Mediador. Professor en cursos d’experts en mediació del Col·legi d’Advocats de Burgos i a l’Escola de Pràctica Juridica de la Uned. President de l’Associació Espanyola de Mediació Interdisciplinar. Membre de la Junta Directiva de la Plataforma per a la col·laboració en Legislació Estatal de la Mediació.

  AURELIO GURREA. Advocat. Economista. Auditor. Professor en diversos cursos d’especialització i màsters sobre Dret mercantil i concursal. President de Dictum Abogados.

  CARLES LORENTE. Advocat. Professor universitari. Especialista en Dret Animal.

  CARLES QUINDÓS. Associat sènior de l’àrea fiscal, Cuatrecasas.

  GEMMA PONS. Mediadora. Advocada. Docent en mediació i negociació en cursos universitaris i del CGAE. Coautora del Projecte de creació de les UMS (unitats de mediació sanitària –prevenció i gestió de conflictes a les organitzacions) implementat en Hospitals. Disseny i creació dels “Centres de mediació” dels Il·lustres Col·legis d’Advocats de Valencia (ICAV) i Alacant (ICALI), així com de l’Institut de mediació del Consell General de Procuradors d’Espanya (CGPE).

  HECTOR DE URRUTIA. Associat sènior de l’àrea fiscal, Cuatrecasas.

  JAVIER VIVAS. Associat de l’àrea mercantil-financer, Cuatrecasas.

  JEAN-YVES TEINDAS. Associat sènior de l’àrea de propietat intel·lectual, Cuatrecasas.

  JOANA SOARES. Assessora jurídica, Real Federació Espanyola de Futbol/ responsable de la seu Bilbao, Eurocopa 2020.

  JORGE PECOURT. Soci de l’àrea fiscal i coordinador del Equip d’Esport, Cuatrecasas.

  JUAN ANTONIO GARCÍA. Advocat i Mediador.  Conseller electiu del Consell General de l’Advocacia Espanyola. Membre de Subcomissió de Mediació (ADR) del CGAE. Docent i conferenciant en cursos de mediació. Autor de publicacions a l’àmbit de la Mediació i mediació esportiva. Ex president de la Comissió de Mediació en el CICAC. 

  LUCA SCAFATI. Director of Business Operations, Euroleague Basketball.

  MARC REMOLA. Advocat especialista en Dret esportiu. Assessor de clubs esportius. Professor associat en Màster Advocacia.

  MARIA TEIXIDOR. Advocada. Secretaria de la Junta de Fútbol Club Barcelona.

  PANCHO SCHRODER. Director corporatiu, FC Barcelona.

  PEDRO VITOR. Associat de l’àrea fiscal, Cuatrecasas.

  RAÚL CALVO. Advocat i mediador. Doctor en Dret. Professor universitari, especialista en mediació en Dret Esportiu. Autor de publicacions en matèria de mediació esportiva.

  ROMÀN GOMEZ-PONTI. Director de l’assessoria jurídica, FC Barcelona.

  SANTIAGO PRADOS. Doctor en Dret. Vicepresident del Tribunal Administratiu de l’Esport d’Andalusia. Autor de publicacions sobre Dret esportiu i en concret, de llicencies de Dret Esportiu.

  TERESA DOÑATE. Economista. Auditora. Professora en cursos d’especialització i formació en concursal.

  YOLANDA MORALES. Advocada. Doctora en Dret.  Mediadora. Vocal al Tribunal Administratiu de l’Esport d’Andalusia, Professora de Dret Administratiu associada en Màster de l’Advocacia de la Universitat de Cádiz. Ponent en cursos en matèria esportiva.

   

   

  Per tal d’obtenir el Títol d’Especialista en el Màster és necessari el 80% d’assistència a classe i superar el sistema d'avaluació establert.

  El programa, dates, i professorat està subjecte a possibles canvis. L’ICAB es reserva el dret de cancel·lar el programa si considera que no es compleixen amb els requisits necessaris per a l’èxit del mateix.
    
  Cancel·lació: En cas d'anul·lacions, es tindrà dret al reembors del total satisfet sempre que se sol·liciti per escrit amb una antelació de 15 dies naturals abans del començament del Màster.
  Les cancel·lacions realitzades una vegada iniciat el Màster no tindran dret a cap devolució.
    

  Tràmits Inscripció:
  - Indicar-nos les dades que desitgeu constin a la factura (una vegada emesa no es podrà modificar) i un número de compte per a les quotes domiciliades.
  - Enviar-nos un breu currículum vitae
  - Abonament de la matrícula, com a reserva de plaça, al número de compte de l’ICAB: IBAN:ES30-3183-0803-1620-0007-4928 (ARQUIA), per visa presencialment al Centre de Formació Icab, o per telèfon al 93 496 18 80 i 93 601 12 12  (targeta de crèdit o de dèbit).
   * Preguem ens envieu el comprovant de la transferència a l'e.mail masters@icab.cat o al número de fax: 93 487 16 49


   Preus i formes pagament:

  -    Col·legiats ICAB en els últims 5 anys, tràmits de col·legiació, ex alumnes EPJ i Màsters d'especialització Icab i Estudiants Associats:
   Matrícula de 628.22€ + 8 quotes mensuals domiciliades (de 396.56€ cadascuna) de novembre a juny = TOTAL: 3800.23€

  -    Col·legiats ICAB de més de 5 anys:
   Matrícula de 734.22€ + 8 quotes mensuals domiciliades (de 458.91€ cadascuna) de novembre a juny = TOTAL: 4405.50€

  -    Col·legiats altres Col·legis:
   Matrícula de 750€ + 8 quotes mensuals domiciliades (de 531.25€ cadascuna) de novembre a juny  = TOTAL: 5000€

  -    No Col·legiats ICAB:
   Matrícula de 810€ + 8 quotes mensuals domiciliades (573.75€ cadascuna) de novembre a juny = TOTAL: 5400€

 • CATEGORIA Altres Cursos
 • PREU
  DescripcióImportImport amb descompte*
  Col·legiats/des ICAB col·legiats/des menys de 5 anys 4223,00€ 3800,70€
  DescripcióImportImport amb descompte*
  Persones Associades 4223,00€ 3800,70€
  DescripcióImportImport amb descompte*
  Col·legiats/des ICAB col·legiats/des mes de 5 anys 4895,00€ 4405,50€
  DescripcióImport
  Col·legiats/des Altres Col·legis 5000,00€
  DescripcióImport
  No Col·legiats/des ICAB 5400,00€

  (*) Els col·legiats/des que tinguin contractat el Servei de formació i documentació tindran un descompte del 10% sobre el preu que s'aplicarà automàticament en el moment de formalitzar-se la reserva.

Contactes