Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Agenda

Curs sobre Dret, Periodisme i Internet

Curs sobre Dret, Periodisme i Internet
  • Data inici: 18-02-2019
  • Data finalització: 27-02-2019
  • Lloc: Aula 75, 7a planta de la seu de l'ICAB, c/ Mallorca, 283
  • Horari: Dilluns i dimecres de les 18.30h a les 21h
Secció de Drets de Propietat Intel·lectual i Drets d'Imatge

OBJECTIUS DEL CURS
El propòsit d’aquest curs és conèixer els aspectes legals més rellevants que afecten a la pràctica del periodisme i analitzar com es resolen les qüestions jurídiques rellevants, conseqüència de la col·lisió entre l’exercici de les llibertats informatives i els drets de la personalitat, especialment en les xarxes socials i Internet.

18/02/2019 - MÒDUL 1. Introducció i marc legal
Periodisme; trets fonamentals. Marc legal de les llibertats informatives i l’exercici del periodisme. Elements integrants de les llibertats informatives i aspectes rellevants de l’exercici de la professió. L’estatut del periodista, Codi deontològic i organitzacions professionals. Formes d’exercir la professió. Novetats tecnològiques a l’empresa periodística: Intel·ligència artificial, Big data, drons, realitat augmentada i virtual, gamificació i videojocs, entre d’altres. Web site, news i xarxes socials. Periodisme 2.0 i pujant

Xavier Salla García, Advocat i Doctor en Dret, Periodista i Professor de la UAB.

20/02/2019 - MÒDUL 2. Les llibertats informatives
La llibertat d’expressió i el dret a la informació. Marc jurídic, internacional, Europeu i espanyol. Drets connectats: el dret a informar, creacions literàries, artístiques, científiques i tècniques, la llibertat de càtedra, la prohibició de censura, la clàusula de consciència i el secret professional. Drets, límits i garanties jurisdiccionals de les llibertats informatives. Dret de rectificació. Fake news.

Sergio de Juan-Creix, Advocat especialitzat en Propietat Intel·lectual i Industrial i Noves Tecnologies. Professor de la UOC de “Règim jurídic de la comunicació” i “Introducció al dret de la publicitat”

25/02/2019 - MÒDUL 3. Drets de la personalitat
Concepte i protecció. La reputació personal i corporativa. Honor, intimitat, imatge personal, autodeterminació informativa. Dret de rectificació i dret a l’oblit. Intimitat i xarxes socials: continguts nocius i il·legals. La Sentència Google, dret a l’oblit i mitjans de comunicació.

Jordi Bacaria Martrus, Advocat

27/02/2019 - MÒDUL 4. Conflictes més habituals en periodisme
Drets d’imatge, drets de propietat intel·lectual. Intromissions legítimes i il·legítimes. Revelació de secrets, intromissió il·legítima, secret de les comunicacions, la intimidació, la censura, la demanda i la querella com a eina per coartar al periodista. Accessos a registres. La “prova il·lícita”. El judici paral·lel. Periodisme Vs judicatura. Exemples pràctics.

Isabel Mosquera, Advocada especialitzada en Propietat Intel·lectual

PREU:
DescripcióImportImport amb descompte*
Col·legiats ICAB Edat mes de 65 anysGratuït 0,00€
DescripcióImportImport amb descompte*
Persones Associades 50,00€ 37,50€
DescripcióImportImport amb descompte*
Col·legiats ICAB col·legiats menys de 3 anys 50,00€ 37,50€
DescripcióImportImport amb descompte*
Col·legiats ICAB col·legiats menys de 5 anys 70,00€ 52,50€
DescripcióImportImport amb descompte*
Col·legiats ICAB col·legiats mes de 5 anys 90,00€ 67,50€
DescripcióImport
No Col·legiats ICAB 135,00€

(*) Els col·legiats/des que tinguin contractat el Servei de formació i documentació tindran un descompte del 25% sobre el preu que s’aplicarà automàticament en el moment de formalitzar-se la reserva.

Contactes