Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Titulars › Notes de Premsa

Comunicat sobre el Dret de Defensa de l'ICAB en coordinació amb el CGAE, CICAC i Col·legi d'Advocats de Girona

23/08/2017
Davant algunes manifestacions publicades per alguns mitjans de comunicació, que resulten confuses vers l’exercici de la professió d’advocat/da, el Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) vol recordar que:
Comunicat sobre el Dret de Defensa de l'ICAB en coordinació amb el CGAE, CICAC i Col·legi d'Advocats de Girona

La Justícia és un dels valors superiors del nostre l’Ordenament Jurídic.

El pilar fonamental d'un Estat de Dret és el Dret de Defensa. L'advocacia, des de la màxima independència, defensa els interessos de tots els ciutadans.

En un Estat Social i Democràtic de Dret, la professió d'advocat/da  es configura com un dels seus pilars bàsics, atès que, a través de la mateixa, s'articula en bona mesura el dret fonamental de defensa que consagra l'article 24 del text constitucional.

Sense dret de defensa no hi ha justícia i sense justícia no hi pot haver Estat de Dret.

En la independència de l'exercici de la seva professió,  els advocats i les advocades, en defensar els drets i llibertats dels seus clients, prestem un important servei a la societat garantint l'exercici del Dret de Defensa i contribuint amb això a la justícia i a la pau social.

L’ICAB  sempre vetllarà perquè els principis fonamentals de la professió: la independència, la llibertat, la dignitat i la integritat, siguin respectats.

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat