Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa

CONVOCATORIA: L’ICAB aposta per la defensa dels drets i les llibertats de les dones a El Salvador

11/04/2018
En roda de premsa, l’ICAB comptarà amb el testimoni de la salvadorenca Teodora del Carmen Vásquez, que va recuperar la seva llibertat el 15 de febrer després de passar 11 anys a la presó per haver avortat.
CONVOCATORIA: L’ICAB aposta per la defensa dels drets i les llibertats de les dones a El Salvador

Barcelona, 11 d’abril. El Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB) analitzarà el proper dijous 12 d’abril, a les 9.30h, en roda de premsa, els drets i les llibertats de les dones a El Salvador, centrant-se en la legislació que castiga l’avortament amb fins a 40 anys de presó a aquest país de l’Amèrica Central.  

L’acte començarà amb unes paraules de la degana de l’ICAB, Mª Eugènia Gay.

A continuació, la salvadorenca Teodora del Carmen Vásquez, que havia estat condemnada a 30 anys de presó per haver avortat i va recuperar la seva llibertat el 15 de febrer després de passar 11 anys entre reixes, explicarà el seu cas, acompanyada de la seva advocada, Bertha de León.

Ambdues donaran detalls de la situació a El Salvador, on està prohibit interrompre un embaràs sota qualsevol circumstància des de 1997, inclosos els casos de risc per a la vida de la mare,  violacions o incestos. I recordaran que, actualment, unes 27 dones compleixen penes d’entre 6 i 35 anys per delictes vinculats a l’avortament.

L’advocat i ex diputat de la Junta de Govern de l’ICAB, Josep Llàcer, que va viatjar a El Salvador per conèixer en primera persona del cas de Teodora, conduirà i clourà l’acte. Ell mateix relatarà com algunes dones empresonades per avortar  –com la mateixa Teodora-  han quedat en llibertat en els últims anys, gràcies a la implicació d’algunes persones i associacions d’El Salvador, i d’altres institucions internacionals, com ara Amnistía Internacional o la Comissió del 0,7% de l’ICAB.

La implicació del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB) en la defensa de les dones al Salvador s’expressà l’any 2017, i també el 2015, atorgant un ajut de la convocatòria del 0,7%  a l’Associació Cooperació que presideix Tono Albareda pel projecte  Acciones Legales para la defensa de mujeres sin acceso a la justicia en El Salvador.

•    Els mitjans interessats en assistir-hi a aquesta roda de premsa han de confirmar assistència per e-mail a comunicacio@icab.cat

CONVOCATÒRIA DE PREMSA
Acte:    L’ICAB aposta per la defensa dels drets i les llibertats de les dones a El Salvador

Dia:    Dijous 12 d’abril de 2018 a les 9.30h
Lloc:    8a planta de l’ICAB - Mallorca, 283. Barcelona

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat