Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa › Transformació Digital

NOTA DE PREMSA: MWCapital i l'ICAB impulsaran la transformació digital en l'àmbit legal

19/09/2018
L'acord també reforça la iniciativa liderada pel Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB), amb el suport de MWCapital i nombroses entitats, per la redacció de la Carta de Drets de la Ciutadania en l'Era Digital
NOTA DE PREMSA: MWCapital i l'ICAB impulsaran la transformació digital en l'àmbit legal

Les dues entitats signen un conveni que inclou la promoció activa del programa Digital Future Society, projecte que busca convertir Barcelona en seu d'un gran fòrum internacional d'innovació tecnològica

Barcelona, 19 de setembre de 2018.- Mobile World Capital Barcelona (MWCapital) i el Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB) han signat avui un acord de col·laboració per fomentar la transformació digital en l'àmbit legal. L'impacte de la digitalització en el sector de l'advocacia és un fet i el desenvolupament d'iniciatives a favor seu s'ha convertit en una realitat. En aquest context, el conveni entre les dues entitats impulsarà diverses iniciatives per continuar transformant el sector i ajudar a entendre la nova realitat tecnològica i digital en l'àmbit legal.

Entre les propostes que es duran a terme destaca el paper de les dues organitzacions en el desenvolupament del programa Digital Future Society. El projecte, que neix de la mà de MWCapital, busca convertir Barcelona en la seu d'un gran fòrum internacional d'innovació tecnològica, on es debatran aquells reptes socials que planteja la transformació tecnològica i digital.

D'altra banda, MWCapital aportarà la seva experiència i coneixement en la redacció de la Carta dels Drets de la Ciutadania en l'Era Digital, amb el que pretén -entre altres objectius- convertir Barcelona en capital mundial dels Drets Digitals i el referent europeu en la matèria. La transformació digital de la societat comporta nombroses millores, però també llança una sèrie de riscos respecte als drets fonamentals de les persones, com el dret a la intimitat i la privacitat o el dret a l'honor. En aquest sentit, es fa necessari treballar en una nova regulació que integri la transformació tecnològica i vetlli pels drets dels ciutadans, també en l'àmbit digital.

En paraules de Carles Grau, CEO de MWCapital, aquest acord "planteja un nou context per a la digitalització de l'advocacia i ens permetrà arrencar iniciatives conjuntes per impulsar el procés". En aquest sentit, Grau ha assenyalat que "el client del futur requereix d' advocats digitals que puguin acompanyar-lo en aquest nou escenari i per això hem d'estar preparats. D'aquí la importància d'aquest conveni que no només busca desenvolupar iniciatives, sinó sobretot fer compressiva aquesta nova realitat".

Per la seva banda, Mª Eugènia Gay, Degana de l'ICAB, ha assegurat que l'acord amb la Fundació MWCapital "és necessari i indispensable per assentar les bases de la transformació digital del sector i entendre una nova realitat legal en un entorn tecnològic i digitalitzat. Assegurar el dret de defensa dels ciutadans també en l'era digital és un dels nostres màxims objectius com a institució que vetlla per l'adequat desenvolupament de la tasca de l'advocacia a Barcelona".

Mobile World Capital Barcelona

Mobile World Capital Barcelona impulsa la transformació mòbil i digital de la societat, amb l’objectiu de millorar la vida de les persones a escala global.

Amb suport públic i privat a Barcelona, Catalunya i Espanya, MWCapital treballa en tres àrees: acceleració de la innovació a través de l’emprenedoria digital; transformació digital de la indústria; i la capacitació de noves generacions, professionals i ciutadans en l’ús de tecnologies digitals. Els nostres programes estan transformant positivament l’educació, la indústria i l’economia.

MWCapital acull Mobile World Congress a Barcelona i és la fundadora de 4 Years From Now (4YFN), la plataforma de negocis per a la comunitat de startups present a tots els esdeveniments de Mobile World Congress a tot el món.

www.mobileworldcapital.com

L’ICAB

L'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB) és un Col·legi Professional que actualment compta amb més de 24.000 persones col·legiades. En l'exercici de la seva finalitat pública, l'ICAB actua per delegació de l'Administració, portant a terme funcions que defineixen la seva configuració com a Corporació de Dret Públic i, en aquest sentit, ha de garantir la regulació dels serveis de torn d'Ofici i d'Assistència al Detingut, el control del compliment de les normes deontològiques per part dels advocats i les advocades, i l'ordenament de l'activitat professional d'advocat. www.icab.cat

Per a més informació: 

Estel Estopiñan - Mobile World Capital Barcelona
eestopinan@mobileworldcapital.com
+34 656 25 83 94

Judith Estallo - Román y Asociados
jestallo@romanyasociados.es
+34 93 414 23 40 / 609 912 549

Clara Llensa – ICAB
cllensa@icab.cat / comunicacio@icab.cat
93 601 12 12 - EXT. 5310 / 661 171 111

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat