Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa

NOTA DE PREMSA: L’ICAB anuncia la celebració del II Congrés de Violència de Gènere per als dies 28 de febrer i 1 de març de 2019

22/11/2018
En el marc d’aquest acte s’ha alertat que 972 dones han estat mortes a Espanya per violència de gènere des del 2013 fins a 2018 (mes d’octubre), segons dades del portal de la Delegació de Govern per a la Violència de Gènere.
NOTA DE PREMSA: L’ICAB anuncia la celebració del II Congrés de Violència de Gènere per als dies 28 de febrer i 1 de març de 2019

Barcelona 22 de novembre de 2018. La degana del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Mª Eugènia Gay, ha anunciat que l’ICAB celebrarà el II Congrés de Violència de Gènere els dies 28 de febrer i 1 de març de 2019. L’objectiu d’aquesta segona edició del Congrés és aprofundir en el debat i reflexió sobre les necessàries modificacions legals a introduir a l’ordenament jurídic espanyol per millorar la defensa de les víctimes de violència de gènere, ja que tot i disposar d’un ampli marc normatiu (Estatut de la víctima, Llei 4/2015 de 27 d’abril; Llei Orgànica 1/2004 de Mesures de Protecció Integral contra la violència de gènere i LECrim – art. 544, que preveu la possibilitat d’adoptar mesures cautelars específiques a través de l’ordre de protecció) les dades relatives a la violència de gènere indiquen que hi ha problemes crònics que perpetuen aquesta xacra social a tot l’Estat. 

Així s’ha posat de manifest en el marc de la conferència 'Per una millor defensa de les víctimes de violència de gènere', celebrada aquesta tarda al Col·legi de l’Advocacia, en la qual ha intervingut com a moderadora la degana de l’ICAB i com a ponents han participat: Susana Gisbert Grifo, fiscal especialitzada en violència de gènere, portaveu de la Fiscalia Provincial de València; Esther Zapater  Duque, degana de la Facultat de Dret de la Universitat Autònoma de Barcelona; i María José Feliu Morell, magistrada de la Secció núm. 22 de l’Audiència Provincial de Barcelona.

En el marc d’aquest acte s’ha alertat que 972 dones han estat mortes a Espanya per violència de gènere des del 2013 fins a 2018 (mes d’octubre), segons dades del portal de la Delegació de Govern per a la Violència de Gènere.

En aquest sentit, Mª Eugènia Gay ha exposat que “malgrat els importants canvis normatius realitzats en els darrers anys, la problemàtica de la violència de gènere és un dels principals temes a abordar dins la societat del segle XXI, ja que ‘la xifra de la vergonya’ continua creixent dia a dia fins al punt que en el que portem d’any ja ha superat la quarantena i entre el 2013 i el 2017 s’ha arribat a la cinquantena de dones mortes per any”.

Aquesta conferència forma part del Pla d'Igualtat de l’ICAB, i s’inclou dins els diferents actes que el Col·legi de l’Advocacia ha organitzat per commemorar el “Dia Internacional per a l’eliminació de la Violència contra la Dona”. Entre els quals cal destacar l’acte reivindicatiu que se celebrarà al Col·legi de l’Advocacia de Barcelona el dilluns, 26 de novembre, a les 11.30h, en el qual la degana de l’ICAB, la diputa de de la Junta de Govern, Carmen Valenzuela, i altres membres de la Junta de Govern, juntament amb representants de la Comissió de Dones Advocades es concentraran, lluint un llaç lila a la solapa, a les portes del Palauet Casades, per mostrar el seu rebuig al maltractament de les dones.

Durant l’acte es facilitaran dades del Torn d’Ofici en relació a la violència de gènere, tant a la demarcació ICAB com a Catalunya. També es llegirà un manifest de denúncia -elaborat per la Comissió de Dones Advocades- per tal de visibilitzar que la violència contra les dones i nenes no es limita a les agressions físiques, sinó que va molt més enllà.

Contactes

  • Departaments i Comissions de l'ICAB  
  Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
  Mallorca, 283
  08037 Barcelona , Barcelona - España

  T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat