Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar

Estrangeria

 • Cita prèvia davant del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya

  La Comissió d’Estrangeria gestiona un servei d’assignació de cites prèvies als advocats/des per a la presentació de sol·licituds d’autoritzacions de treball corresponents als procediments que són competència de la Generalitat de Catalunya.

  Si el sol·licitant és un /a advocat/da col·legiat/da a l’ICAB, la reserva de la cita la fa el mateix lletrat/da a través del web col·legial.


 • Orientació jurídica en matèria d'estrangeria i nacionalitat

  El servei té com objecte orientar jurídicament als/a les advocats/des de l’ICAB sobre les consultes que formulen relacionades amb el Dret d’Estrangeria, nacionalitat i tramitació d’expedients, així com proporcionar informació actualitzada dels criteris aplicats per l’Administració competent en la tramitació i resolució de les sol·licituds d’autorització de residència i de treball.

  A més, s’integra en el servei la canalització de les queixes formulades pels/per les advocats/des relatives a l’actuació de les Administracions Públiques implicades en la tramitació dels expedients referents a les anteriors sol·licituds.


 • Servei d’Atenció a l'Immigrant, Emigrant i Refugiat (SAIER)

  El Servei d’Atenció a l'Immigrant, Emigrant i Refugiat (SAIER) és un servei municipal que pretén una atenció integral de l’estranger, dins del qual, el Col·legi té atribuïda competència  per assessorar jurídicament als estrangers, interposar recursos administratius i contenciosos-administratius contra les resolucions denegatòries i desestimatòries de les Administracions competents en matèria d’estrangeria, sol·licitar la cancel·lació d’antecedents penals i policials, i tramitar sol·licituds de nacionalitat.

  El servei es presta per advocats/des consultors/es i advocats/des tramitadors/res.

  Els consultors/res atenen les visites prèviament programades en les instal·lacions del SAIER, i deriven a l’usuari als tramitadors/es quan cal iniciar un procediment, ja sigui administratiu o judicial.