Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Proposició de llei de protecció integral dels alertadors en l’àmbit competencial de la Generalitat de Catalunya

25/11/2019
Aquesta proposició es troba en tràmit al Parlament de Catalunya.

Preveu la seva entrada en vigor l’endemà de la seva publicació al DOGC.

Aquesta iniciativa legislativa té per objecte establir mesures per a la protecció de les persones que revelin informacions sobre actuacions il·lícites o males pràctiques que afectin a l’interès general (“alertadors”) i que es produeixin a l’àmbit de l’administració de la Generalitat de Catalunya i dels ens locals, així com en empreses o entitats privades que operen en l’àmbit de Catalunya. També regula els sistemes d’informació o canals de denúncia de què disposen les administracions, empreses i entitats per a la recepció d’aquestes informacions. I, finalment, regula els òrgans encarregats de vetllar pel compliment de les mesures de protecció establertes i per a la tramitació dels procediments de comprovació de les actuacions denunciades.

Determina les informacions que constitueixen l’alerta:

Títol II. Drets i responsabilitats de les persones que transmeten informacions constitutives d’alerta Capítol I. Drets i garanties dels alertadors i facilitadors (seguretat, confidencialitat, anonimat, informació i accés al procediment, assessorament i defensa jurídica).

També regula les mesures de protecció de l’ocupació o activitat econòmica dels alertadors i el règim de responsabilitat dels alertadors per la revelació d’informacions que constitueixen alertes; els sistemes d’informació o canals de recepció d’alertes; les potestats de l’Oficina Antifrau en matèria de protecció d’alertadors, el sistema de reconeixement de la condició d’alertador i un règim sancionador.

[ INICIATIVES LEGISLATIVES PARLAMENT DE CATALUNYA ]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302