Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Seccions

Sentència del Tribunal Suprem de 13 juny 2012 n º 372/2012

19/10/2012
Condemna a un conseller executiu a la devolució de la retribució percebuda per no constar en estatuts el caràcter retribuït del càrrec.
Sentència del Tribunal Suprem de 13 juny 2012 n º 372/2012

El TS confirma la condemna l'administrador a reintegrar els imports indegudament cobrats perquè l'acord de junta no sana la manca de previsió estatutària sobre el caràcter retribuït del càrrec.

La junta general d'accionistes d'una societat acorda retribuir el Conseller Delegat (també director gerent) per la seva tasca durant l'exercici 2004. Els estatuts de la societat no preveien el caràcter retribuït del càrrec d'administrador.

L'acord de junta va ser anul·lat pel Jutjat del Mercantil de Barcelona i la societat exercita, a més, acció social de responsabilitat contra el conseller delegat requerint el reintegrament, entre altres quantitats, l'import de la retribució percebuda corresponent a l'exercici 2004.

Secció de Dret Mercantil ICAB

Documents

Contactes