Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Seccions

RESSENYA DE JURISPRUDÈNCIA: Tribunal Suprem, Sala Primera del Civil, Sentència de 21 de març de 2012

02/10/2012
Resolució rellevant pel que fa als contractes de tracte successiu (en el cas en particular, de subministrament d'electricitat) en què no s'està atenent el pagament i per interès del concurs es declara la subsistència del mateix encara que existeixin causes de resolució.

El Tribunal estableix que el crèdit potencialment concursal cristal·litza, arran del manteniment del contracte, en crèdit contra la massa. Aquesta afirmació és justificada -i emparada en els art. 68-70 LC per a la rehabilitació de contractes -en la necesidad de que la masa (…) responda frente a quienes se ven expropiados de la facultad de desligarse o a rehabilitar el contrato ya resuelto y responde a la exigencia de "garantías" a las que se refiere la Exposición de Motivos "en interés del concurso y con garantías para el derecho de la contraparte, se prevé tanto la posibilidad de una declaración judicial de resolución del contrato como la de enervarla en caso de que exista causa para una resolución por incumplimiento-".

Secció de Dret Concursal de l'ICAB
 

Documents

Contactes