Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar

L'ús del català als Jutjats

El Consell dels Il·lustres Col·legis d'Advocats de Catalunya i el Departament de Justícia impulsen diferents campanyes per incentivar l’ús del català als Jutjats.

En català, també és de Llei

 

 

http://www.gencat.cat/llengua/justicia/ >

 

Campanya impulsada per la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura, amb la col·laboració del Departament de Justícia, el Consell dels Il·lustres Col·legis d'Advocats de Catalunya, l'Il·lustre Col·legi de Notaris de Catalunya, el Consell de Col·legis de Procuradors dels Tribunals de Catalunya, el Deganat Autonòmic dels Registradors de la Propietat, Mercantils i de Béns Mobles de Catalunya, i el Consell de Col·legis de Graduats Socials de Catalunya.

 

Terminologia jurídica

 

 

http://www.terminologiajuridica.cat/ >

 

Portal sobre TERMINOLOGIA JURÍDICA: es tracta d’un portal nou que reuneix tots els serveis lingüístics de l’àmbit jurídic (el del Parlament de Catalunya, Justícia, CICAC, Notaris, etc.) i ofereix comentaris i un cercador de terminologia jurídica que són d’utilitat per als advocats. Aquest cercador permet accedir a més de 8.000 termes jurídics en català procedents de fonts de referència avalades pel Comitè Terminològic de Dret impulsat pel TERMCAT.

Models en català

 

 

Servei Lingüstic del CICAC >

 

El Servei Lingüístic del Consell de l’Advocacia Catalana proporciona a la seva pàgina web diferents eines per redactar documents jurídics en català. Entre d’altres, recull un seguit de models de formularis jurídics en matèria de dret civil, penal i administratiu, entre altres.

 

Prova pilot

 

 

Per a l'impuls del català a l'Adm. de Justícia >

 

Programa específic del Departament de Justícia de la Generalitat, amb el caràcter de prova pilot d’un any de durada, per al foment de l'ús del català amb advocats i advocades adscrits al servei de Torn d’Ofici i Justícia Gratuïta