Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Agenda

Jornada: 'El procés penal de la persona jurídica i les seves tendències de futur'

Jornada: 'El procés penal de la persona jurídica i les seves tendències de futur'
  • Data inici: 20-05-2019
  • Data finalització: 20-05-2019
  • Lloc: 8 planta de l'ICAB (Mallorca 283)
  • Horari: De 16.15 a 20.00 hores
Organitza: Grup de l’Advocacia Jove (GAJ) del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) i la delegació de CUMPLEN a Catalunya

La delegació de CUMPLEN a Catalunya coorganitza amb el Grup de l'Advocacia Jove de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona (ICAB) aquest esdeveniment, en jornada de tarda, que comptarà amb la intervenció del Magistrat del Tribunal Suprem Vicente Magro, entre altres experts. No t'ho perdis si vols mantenir-te al dia en el referit a la responsabilitat penal de la persona jurídica. Si et dediques al compliment normatiu, no pots faltar.

Portem tres anys des que va entrar en vigor l'exempció de responsabilitat penal de la persona jurídica. Un dels principals problemes continua sent el de la inseguretat jurídica per a les companyies que, havent invertit en cultura de compliment, no veuen encara aclarit com seran tractats judicialment els seus programes de compliment dins del procés penal.
La manca ara com ara d'un cos d'experts als quals poder insacular judicialment com a perits, la inexistència d'una reforma processal de calat que permeti evitar la pena de banqueta a la persona jurídica i, a vegades, el desconeixement respecte d'aquesta nova i evolutiva matèria, són factors que han de ser objecte de consideració per part de les companyies a l'hora de valorar estratègicament quin serà el seu comportament processal quan arribi una eventual imputació corporativa.

Davant aquestes manques, aquest esdeveniment pretén valorar i sotmetre a debat i opinió algunes de les possibles alternatives de les quals estratègicament disposa la persona jurídica una vegada processada, i algunes de les possibles tendències de futur que veurem sobre el compliance i el procés penal de la persona jurídica.

PROGRAMA

16.15 h. Acreditació

16.45 h. Benvinguda
Miquel Fortuny. Delegat CUMPLEN Catalunya
Pol Olivet, president del Grup de l'Advocacia Jove (GAJ) de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona (ICAB).

17.00 h. La prova pericial de compliance: perfil de l'expert i utilitat forense
Vicente Magro Servet. Magistrat de la Sala II del Tribunal Suprem.

18.00 h. Alternatives actuals al procés penal per a la persona jurídica:
18.00 h. Una visió de dret comparat. Els acords NPA / DPA americans.
Jordi Gimeno Bevià. Professor de Dret Processal UCLM
18.30 h. La mediació i el procés judicial-penal corporatiu
José María Torras Coll. Magistrat AP Barcelona.
Miquel Fortuny. Advocat penalista.

19.00 h. Col·loqui i preguntes

19.30 h. Copa de Cava

Acte amb el suport de la Mutualitat de l'Advocacia

Contactes