Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Agenda

Curs de Comunicació

Curs de Comunicació
  • Data inici: 10-01-2012
  • Data finalització: 02-02-2012
  • Lloc: Sala 5a planta de Roger de Llúria, 113
  • Horari: Dimarts i dijous a les 19,30 hores
Organitza: Grup d'Advocats Joves (GAJ)

Durant tot el curs aprofundirem per diferents aspectes. Des del cos i la veu, és a dir, a tenir una millor coneixença del nostre cos, fins a entendre quins recursos empren els grans comunicadors i utilitzar-los.

1 sessió (10.01.2012)

Perdre la vergonya

Traçarem el full de ruta del curs. Ens presentarem, estudiarem l'esquema bàsic de comunicació de Roman Jakobson i finalment a través de jocs d'entrenament actoral començarem a prendre consciència del cos i la veu.

2 sessió (12.01.2012)

El receptor.

Ens basarem en el receptor per tal de millora les nostres eines comunicatives, i com cada receptor necessita d'unes estratègies concretes. A més ens gravarem per més endavant analitzar com ens expressem en públic.

3 sessió (17.01.2012)

Eines I: La veu

En aquesta sessió farem un seguit de dinàmiques de grup i individuals amb l'objectiu de millorar la nostra capacitat vocal, en articulació, potència i projecció.

4 sessió (19.01.2012)

Eines II: El cos

Com que haurem desenvolupat en la sessió anterior la veu, aquesta serà un treball de cos, més específic, amb exercicis teatrals, sense oblidar el bagatge que ja haurem vist tant en l'esquema de Jakobson, la veu, el receptor.

5 sessió (24.01.2012)

L'intercanvi d'idees

Posarem en pràctica els recursos adquirits. A través de debats, i situacions concretes que plantejarà el professor amb la finalitat que l'alumne ja pugui desenvolupar algunes habilitats comunicatives.

6 sessió (26.01.2012)

L'anàlisi.

El punt de vista. Visionarem els grans oradors del moment (polítics, periodistes, etc) i entendrem les seves capacitats i també analitzarem els mals oradors per veure a on fallen i com poden millorar

7 sessió (31.01.2012)

On érem i on som ara.

Tornarem a fer l'exercici de la segona sessió  i després visionarem els materials del principi. Mirarem com hem millorat. I què cal seguir fer per desenvolupar els aspectes que més ens costen.

8 sessió (2.02.2012)

Les conclusions

Farem un recorregut per tot el curs i traçarem un full de ruta perquè l'alumne amb un futur pugui establir pautes o exercicis (d'escalfament per exemple) que li serveixen d'ara en endavant.

Veient les necessitats del grup i la progressió durant les sessions, el temari és susceptible de canvis i noves fórmules per tal d'aconseguir un millor aprenentatge.

Un dels objectius inherents a aquest curs és perdre la vergonya (com hem marcat a la primera sessió) perdre la por als altres i divertir-se, perquè sense gaudir, sense divertir-se en les dinàmiques proposades l'alumne no aprendrà res.

Contactes