Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Agenda

Curs d'Expressió Escrita - NIVELL BÀSIC

Curs d'Expressió Escrita - NIVELL BÀSIC
  • Data inici: 13-10-2009
  • Data finalització: 01-12-2009
  • Lloc: Aula 62 de la seu ICAB (c/ Mallorca 283)
  • Horari: Dimarts de 14 a 16 hores
Dirigit a advocats i altres professionals del Dret interessats en perfeccionar la seva expressió escrita de cara a la redacció de textos legals (demandes, contractes, etc.)

Continguts:

El curs tindrà un tarannà pràctic: es treballaran textos reals aportats pels alumnes o per la professora (també formularis), per tal de resoldre dubtes i qüestions concretes de la pràctica professional diària.

S’aportaran les nocions teòriques necessàries. Es treballaran els errors per ambigüitat, l’escriptura confosa, es potenciarà la claredat, la concisió, l’estructura ordenada del text i dels apartats, etc. Més concretament, es tractaran els següents aspectes:

- Aspectes generals que cal tenir en compte a l’hora de redactar un text legal: estructura, ordre, construcció de les frases, selecció adequada del lèxic, etc.

- L’ortografia, la puntuació i l’estil al servei dels objectius del text.

- Errors típics que cal evitar: repeticions, ambigüitats, expressions incorrectes, estrangerismes, etc.

- Eines de consulta en paper i web: diccionaris, correctors ortogràfics, manuals d’estil, etc.

- Idioma del curs: castellà (els participants poden portar textos en català si ho desitgen)

Professora:

IRENE RENAU:  Llicenciada en Filologia Hispànica, investigadora a l’Institut Universitari de Lingüística Aplicada (Universitat Pompeu Fabra), correctora professional i lexicògrafa. Ha escrit dues ortografies y ha col·laborat en la redacció d'uns deu diccionaris de llengua castellana. És professora del Programa d’Escriptura Creativa de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Contactes