Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar

Comissió de Justícia Penal Internacional de l'ICAB

La Junta de Govern, va constituir, de conformitat amb l’article 93 dels Estatuts col·legials, la Comissió de Justícia Penal Internacional de l’ICAB,  a fi de promoure el debat jurídic i fomentar la participació real de les persones col·legiades que tinguin interès en la Justícia Penal Internacional i la protecció dels drets dels justiciables i de les víctimes davant de qualsevol instància supranacional. L’any 2017 es va ampliar llur denominació per Comissió de Justícia Penal Internacional i Drets Humans.

Les finalitats de la Comissió, que té la naturalesa de Comissió de persones col·legiades, seran les següents:

a) Fomentar l’exercici de l’advocacia internacional per la protecció dels drets de les persones davant de les diferents instàncies internacionals, així com de les nacionals en cas d’extradicions.

b) Fomentar la cultura jurídica penal per a la prevenció dels delictes internacionals sota el principi de la Justícia Penal Internacional i la protecció dels drets dels justiciables i de les víctimes en el marc dels processos internacionals.

c) Fomentar la justícia transicional dels processos de pau propiciats pels organismes internacionals.

d) Establir xarxes internacionals i equips de col·laboració entre advocats i advocades,  i altres juristes habilitats per exercir la professió davant de les diferents jurisdiccions i instàncies internacionals.

e) Potenciar sistemes d’alertes internacionals quan l’exercici de l’advocacia o la independència de l’advocat es trobi en perill per manca de garanties o de respecte als drets humans.

f) Col·laborar amb altres associacions internacionals de l’advocacia en l’àmbit penal i ONG’S en defensa dels drets humans.

g) Col·laborar amb els organismes i jurisdiccions internacionals de justícia penal i defensa dels drets humans.

Òrgans de direcció