Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies

Presència lletrada en l’entrevista policial realitzada en el marc de la sol·licitud de targeta de residència de familiar de ciutadà comunitari

15/05/2014
La Comissió d’Estrangeria va traslladar al Sr. Lubián, comissari en cap de la UCRIF, l’incident que va tenir lloc en la comissaria de policia nacional de la Rambla Guipúscoa quan a una lletrada li va ser denegada la sol·licitud d’estar present a l’entrevista policial que havia de realitzar la seva representada en el marc de la tramitació de l’expedient administratiu iniciat per a sol·licitar la targeta de residència de familiar d’un ciutadà europeu.

En la informació esmentada, la Comissió d’Estrangeria va demanar al comissari en cap de la UCRIF que permetés la presència de la lletrada en l’entrevista que havia de realitzar la seva representada i va sol·licitar-li que dictés les instruccions oportunes perquè els funcionaris policials de la comissaria de la Rambla Guipúscoa permetin la presència del lletrat o lletrada en les entrevistes policials que es realitzin en el marc de la tramitació dels expedients d’autoritzacions y targetes de residència.

La sol·licitud es va fonamentar en l’article 8.2 de l’Estatut General de l’Advocacia Espanyola, que diu: “l’advocat podrà exercir la seva professió davant de qualsevol classe de tribunals, òrgans administratius, associacions, corporacions i entitats públiques de qualsevol índole, sense perjudici de poder-ho fer també davant de qualsevol entitat o persona privada quan ho requereixen els seus serveis”, i en l’article 85.2 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, del Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú, que disposa: “els interessats podran, en tot cas, actuar assistits d’assessor quan ho considerin convenient en defensa dels seus interessos”.

El Sr. Lubián va respondre amablement la nostra sol·licitud informant que es va solucionar l’incident permetent la seva presència en l’entrevista, i que es va impartir les instruccions oportunes per permetre la presència dels lletrats en les entrevistes policials que es realitzen en el marc de la tramitació dels expedients de sol·licitud de la targeta de residència de familiar de ciutadans comunitaris.

La Comissió d’Estrangeria agraeix la col·laboració dels companys i companyes que ens han comunicat l’anterior incidència.

Documents

Contactes