Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies

Acreditació de la custòdia en les targetes de residència per a fills del cònjuge d'un comunitari

30/04/2014
Us informem que la Comissió d’Estrangeria es va posar en contacte amb el subdirector general d’immigració del Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, el Sr. Carlos Mora, per posar en el seu coneixement que l’Oficina d’Estrangeria de Barcelona està requerint en la tramitació de les sol·licituds de targeta de residència per a els descendents del cònjuge del ciutadà comunitari que el cònjuge acrediti que té atribuïda la custòdia dels seus fills mitjançant la resolució judicial corresponent; actuació de la que hem tingut coneixement gràcies a la col·laboració d’alguns companys que ens han comunicat aquesta incidència.

Com sabeu, el RD. 240/2007, de 16 de febrer, únicament exigeix la presentació de la documentació acreditativa del vincle familiar en les sol·licituds de residència per temps superior a tres mesos, sense demanar que s’adjunti a la sol·licitud, a més, la documentació que provi que el progenitor amb el que conviu el menor a Espanya tingui atribuïda la seva custòdia. En el mateix sentit es pronuncia la Directiva comunitària 2004/38. Per tant, l’aportació de la documentació acreditativa de l’atribució de la custòdia que està requerint l’Oficina d’Estrangeria de Barcelona no és un requisit legal, i així ho vam fer saber al subdirector general d’immigració.

El Sr. Mora va contestar a la nostra comunicació informant que en relació a la tramitació de les renovacions de les targetes de familiar de ciutadans comunitaris dels menors que viuen a Espanya amb un sols progenitor no s’ha de sol•licitar documentació suplementària, llevat que de la valoració de l’expedient s’evidenciïn indicis de possibles conductes contràries al dret, supòsit en el que sí es podria requerir l’acreditació de la custòdia en un moment posterior.

Us animen perquè ens comuniqueu si l’Oficina d’Estrangeria de Barcelona continua requerint en la tramitació de les sol·licituds de targetes de residència per a els fills del cònjuge o parella de fet del ciutadà comunitari, menor d’edat, l’aportació de la resolució judicial que acrediti que el progenitor amb el que conviu a Espanya té atribuïda la seva custòdia.

La Comissió d’Estrangeria agraeix la col·laboració dels companys i companyes que ens han comunicat l’existència d’aquesta incidència.

Documents

Contactes