Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies

La Comissió d’Estrangeria de l’ICAB dóna a conèixer les novetats en el procediment per a l’obtenció de la nacionalitat espanyola per residència

16/10/2015
La Comissió d’Estrangeria de l’ICAB dóna a conèixer les novetats en el procediment per a l’obtenció de la nacionalitat espanyola per residència La Comissió d’Estrangeria del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona ha organitzat aquest matí una jornada per donar a conèixer les principals novetats en el procediment per a l’obtenció de la nacionalitat espanyola per residència, que s’han modificat arran de l’entrada en vigor de la reforma administrativa en l'àmbit de l'Administració de Justícia i del Registre Civil.

En la jornada, organitzada avui a la seu del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB), han participat com a ponents Philippe Robertet, subdirector d'Anàlisi i Estratègia de l'Institut Cervantes i amb Jesús Santa-Bárbara Rupérez, subdirector General de Nacionalitat i Estat Civil. L’acte l’ha moderat Antonio Segura Garcia Consuegra, vocal de la Comissió d’Estrangeria de l’ICAB.

En el marc d’aquesta acte s’ha explicat que tots els aspirants a obtenir la nacionalitat per residència hauran de passar un examen, el “CCSE” (sigles de Coneixements Constitucionals i Socioculturals d’Espanya), de coneixements sobre la realitat social i cultural d’Espanya. Es tracta d’un examen tipus test de 25 preguntes i per aprovar-lo s’haurà de contestar correctament un mínim de 15. L ’elaboració d’aquest examen l’ha fet l’Institut Cervantes, d’acord amb l’anunci que va fer el Ministeri de Justícia a l’abril de 2014. Per realitzar aquesta prova hi ha la possibilitat d'examinar-se una segona vegada sense cost afegit (la taxa dóna dret a presentar-se a l'examen en dues ocasions en un període de 18 mesos).

Els estrangers que decideixen sol·licitar la nacionalitat hauran de fer preferentment els tràmits on-line i fer el pagament d’una taxa de 100 euros per poder iniciar l’expedient de tramitació, fet que fins ara no passava ja que la gestió al Registre Civil era gratuïta. Per aquest motiu, des de l’ICAB es qualifica de “preocupant” aquesta situació pel sobrecost que implica a l'estranger.

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat