Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies

L’ICAB i Abogacía Española obren un Registre d’advocats per prestar assistència jurídica a refugiats i desplaçats

04/09/2015
L’ICAB i Abogacía Española obren un Registre d’advocats per prestar assistència jurídica a refugiats i desplaçats El Col·legi de l'Advocacia de Barcelona i el Consejo General de la Abogacía Española impulsen la creació d’un registre d’advocats especialitzats en matèria d’immigració i asil que es posarà a disposició de les autoritats espanyoles i de la UE per abordar l’assistència jurídica dels refugiats i desplaçats.

Aquest comitè de crisi estarà coordinat pel degà del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona i president de la Comissió de Relacions Internacionals del Consejo General de la Abogacía Española, Oriol Rusca, i presidit per Carlos Carnicer, president de la Abogacía Española.

El comitè estarà format per especialistes en matèria d’immigració i asil i tindrà com a funcions coordinar les actuacions que es desenvolupin en els propers dies en relació amb la crisi de refugiats i desplaçats.

L’assistència es prestarà tant a nivell local i nacional, com en els anomenats hotspots (punts calents europeus) per col·laborar in situ amb els advocats i autoritats dels països afectats si així ho sol·licitessin.

Els requisits per poder-se inscriure en el Registre d’advocats que prestin assessorament jurídic a refugiats són:

  • Coneixement del dret en matèria de protecció internacional
  • Experiència en aquest àmbit
  • Idiomes

Els advocats que compleixin aquests requisits i vulguin formar part del Registre d'Advocats per Assistència a Refugiats han de registrar-se a través del web Abogacia.es i emplenar el perfil professional:

Tant des del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona com des del Consejo General de la Abogacía Española s’ha ofert la màxima col·laboració al Ministeri d’Afers Exteriors, i a les diferents institucions europees - Parlament Europeu, Comissió Europea, Consell d’Europa, Consell de l’Advocacia Europea (CCBE)- així com als Col·legis d’Advocats dels països afectats per atendre les necessitats jurídiques dels refugiats i contribuir així a pal·liar aquesta crisi humanitària.

Contactes