Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies

El Grup d'Advocats Joves de Barcelona, contra la Llei de Jurisdicció Voluntària. De nou, en perjudici de l'advocacia

26/11/2013
El Grup d'Advocats Joves de Barcelona, contra la Llei de Jurisdicció Voluntària. De nou, en perjudici de l'advocacia Amb data 31 d’octubre de 2013 fou aprovat pel Consell de Ministres l’Avantprojecte de Llei de Jurisdicció Voluntària. Hem de rebutjar aquest avantprojecte de llei tal com ara mateix està plantejat: és un greu atemptat contra el dret de defensa dels ciutadans i contra la prestació dels serveis dels advocats, en favor dels interessos d’altres professionals del Dret.

El GRUP D’ADVOCATS JOVES DE BARCELONA no té res en contra de què per fi el legislador hagi decidit elaborar una Llei de jurisdicció voluntària. Aquest hauria de ser un fet positiu per als ciutadans i els advocats, que fa tants anys que la necessitem.

Però no podem permetre que s’aprovi una Llei de Jurisdicció Voluntària, on es regulen extrems que afecten drets fonamentals i tan delicats com la incapacitació i designació de tuteles, curateles, interessos de menors, i un llarg etcètera, sense la participació d’advocat a fi de garantir els drets dels interessats, en detriment del que diuen l’article 542 i següents de la LOPJ, és a dir: l’advocat forma part imprescindible del Poder Judicial de l’Estat i de la prestació del dret de defensa.

Aquest Avantprojecte pretén que els notaris puguin dur a terme divorcis. Això està bé si es pretén treure càrrega de treball als Jutjats. Però cal que la Llei prevegi la obligatorietat de què les parts estiguin assessorades i conduïdes per un advocat, ja que el notari, amb un paper imparcial, no podrà prendre part. I ara mateix l’Avantprojecte no ho té en compte.

Això no és tot, ja que el fet que l’assistència de Lletrat sigui optativa en la majoria de casos que preveu l’Avantprojecte de Llei de Jurisdicció Voluntària perjudica el ciutadà, que perdrà qualitat i garanties, però també perjudica la nostra professió, a canvi d’afavorir altres professions. Els advocats no hem de veure menystinguda la nostra tasca a canvi que altres professionals visquin millor. La crisi econòmica la patim tots.

Ens agradaria saber què li hem fet els ciutadans i els advocats a aquest Govern de l’Estat: taxes per accedir a la Justícia, Llei de Serveis Professionals, i ara un Avantprojecte de Llei de Jurisdicció Voluntària sense advocats: que cada ciutadà es busqui la vida i que guanyi el més fort.

El GRUP D’ADVOCATS JOVES DE BARCELONA demana que es modifiqui l’Avantprojecte aprovat i s’incorpori la necessitat de disposar d’advocat en tots aquells procediments en què es trobin en joc els drets fonamentals, sempre que sigui necessari per garantir el dret a la defensa i a la tutela judicial efectiva i quan es pugui produir un conflicte d’interessos o la parcialitat sigui qüestionable.

Barcelona, a 6 de novembre de 2013.

Documents

Contactes