Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies

NOTA DE PREMSA: L’ICAB col·labora amb les institucions per atendre jurídicament als 60 migrants de l’Open Arms que arriben al port de Barcelona

04/07/2018
NOTA DE PREMSA: L’ICAB col·labora amb les institucions per atendre jurídicament als 60 migrants de l’Open Arms que arriben al port de Barcelona El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB), a través de la Comissió d’Estrangeria i el Torn d’Ofici, espera l’arribada del vaixell d’Open Arms per organitzar l’assistència lletrada als 60 migrants, procedents de les costes de Líbia.

L’ICAB, des d’aquest matí a primera hora, està present al Port de Barcelona perquè considera cabdal per una qüestió de defensa dels drets humans i per la funció social que té el Col·legi, oferir cobertura legal als migrants que es troben en una situació de vulnerabilitat i que venen de països amb conflicte, arriscant la seva vida per arribar a Europa, buscant unes millors condicions per a ells i els seus familiars.

Atès que el Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) té coneixement de l’arribada de menors dins d’aquest vaixell d’Open Arms, s’ha considerat convenient designar a lletrats del Torn d’ofici especial de menors no acompanyats, en cas que es requereixi. Una iniciativa pionera que des de l’ICAB, donada l’especial atenció que necessiten els menors, s’ha considerat sempre bàsica, per atendre les seves problemàtiques relaciones amb estrangeria, així com també per vetllar perquè tinguin una bona guarda.

Des del Torn d’Ofici d’Estrangeria del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona es designaran tants advocats i advocades com siguin necessaris per assistir als adults, homes i dones, peticionaris d’asil, que ho requereixin.

Aquest servei el prestaran advocats i advocades experts i formats en temes d’Immigració  i Protecció Internacional.

El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona lluitarà, com ha fet fins ara, per la defensa dels drets humans, del dret de defensa, ja que aquesta és la font inspiradora de l’ofici d’advocat i advocada.

Contactes