Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies

Assistències per Estrangeria

11/11/2016
Assistències per Estrangeria Abonament del mòdul d’al·legacions administratives per Estrangeria, quan en el marc d’una assistència per denegació d’entrada, devolució o expulsió del territori nacional, el nostre client sol·licita , també, refugi internacional.

L'ICAB aconsegueix que la Comissió Mixta de seguiment en matèria d’assistència jurídica gratuïta, formada pel CICAC i el Departament de Justícia, modifiqui el criteri interpretatiu 17 de l’acord de col·laboració entre el Departament de Justícia i el CICAC per a l’establiment del marc d’actuació en matèria de prestació d’assistència jurídica gratuïta.

Fins ara, el criteri  indicat establia l’abonament d’un únic mòdul d’al·legacions administratives per a la totalitat de recursos en via administrativa contra les resolucions que poden portar a la denegació d’entrada, devolució o expulsió del territori espanyol.

Tenint en compte que, en moltes assistències realitzades a l’àmbit d’estrangeria es dona una doble actuació del lletrat, ja que ha d’actuar en matèria de denegació d’entrada, devolució o expulsió del territori nacional i també en matèria de refugi internacional, l’ICAB ha formulat petició per tal que en aquestes situacions el mòdul d’al·legacions administratives pugui ser abonat dues vegades: una per les al·legacions administratives formulades en matèria de denegació d’entrada, devolució o expulsió del territori nacional i altra per les al·legacions formulades en matèria de refugi internacional, petició que ha estat acceptada pel Departament de Justícia, al considerar que el lletrat està realitzant doble tasca de defensa per dos temes diferenciats, si bé que mantenen una íntima connexió que aconsella que es mantingui la defensa pel mateix lletrat designat inicialment.

Contactes