Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar

Historical collection

Historical collection

Aquest apartat estarà format per les obres jurídiques més antigues que puguin tenir interès pel col·legiat d'avui. Periòdicament s'incorporaran nous títols, i noves col·leccions com seran : els Usatges de Barcelona, les Constitucions de Catalunya, els Consolats de mar, els Atles Blaviana, etc.

És per aquest motiu que es comença amb la Col·lecció legislativa, que és la recopilació més completa de normativa espanyola del segle XIX.

Al·legacions Jurídiques

Històricament, els advocats a la Corona d'Aragó quan tenien plets importants imprimien les demandes per tal de donar-les als jutges; això explicaria la gran quantitat de literatura jurídica emanada entre els segles XVI i XIX. Per tant podem dir, sense cap mena de dubte, que les al·legacions jurídiques són una part essencial de la història del dret processal català. Són un reflex fidel de les postures adoptades pels advocats davant els dubia dels tribunals: així com peticions, súpliques, exposicions, instàncies.

A aquesta col·lecció de la Biblioteca de l'ICAB se li ha atorgat el nom d'Al·legacions, però també hi podem trobar: decisiones, sentències, disposicions legals i alguna decisió canònica. La procedència d'aquestes al·legacions és diversa, però en gran part són donacions que diversos advocats barcelonins han fet a la Biblioteca, com Soler i March, Verdaguer i Callís, Guillem M. de Brocà o Ernest Moliné.

Col·lecció Legislativa

[Col·lecció Legislativa] Colección de decretos y órdenes : 1814-1861. 46 vol. Madrid : Imprenta Nacional, 1814-1861