Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
News

NOTA DE PREMSA: L'ICAB destina part del seu pressupost al projecte 'Protecció i promoció dels drets humans, democràcia i estat de dret a Colòmbia', promogut per la Fundació Intermón Oxfam

05/10/2010
NOTA DE PREMSA: L'ICAB destina part del seu pressupost al projecte 'Protecció i promoció dels drets humans, democràcia i estat de dret a Colòmbia', promogut per la Fundació Intermón Oxfam ’ICAB convoca cada any un concurs per tal de concedir l’import corresponent al 0,7% del seu pressupost a un o diferents projectes que afavoreixen el respecte i la defensa dels drets humans i el desenvolupament jurídic de països en vies de desenvolupament.

Barcelona 5/10/2010. EL Col•legi d’Advocats de Barcelona (ICAB) ha escollit el projecte “Protecció i promoció dels drets humans, democràcia i estat de dret a Colòmbia”, de  
la Fundació Intermón Oxfam com a entitat guanyadora de la convocatòria 2009 d’ajuts a projectes de cooperació jurídica amb pobles en vies de desenvolupament.

El director d’Intermón Oxfam a Catalunya i Andorra, Francesc Mateu i Hosta, ha estat la persona encarregada de recollir  el premi de mans del diputat de la Junta de Govern i responsable de Comissió per a la Cooperació i el Desenvolupament (0,7%) Josep Oriol Cerdà Alimbau.
Aquesta entitat rebrà un ajut per un total de 30.000 euros.

El projecte escollit per l’ICAB se centra en tres àrees estratègiques, complementàries i articulades amb la finalitat d’assolir una acció sinèrgica entre l’actuació social integrada i la incidència política nacional i internacional, que garanteixi la protecció i el respecte a les víctimes del conflicte armat a Colòmbia.

Les tres àrees són:
•    Prevenció i exigibilitat dels drets de les víctimes: Aquest component pretén agrupar les accions de caràcter nacional i internacional orientades a garantir el dret de les víctimes a defensar els seus drets i reclamar justícia i reparació, assolint presentacions emblemàtiques que serveixin de mecanismes de prevenció.

•    Incidència Social i Política : Les accions d’aquest component estratègic pretenen donar a conèixer  la situació de vulnerabilitat de les víctimes així com sensibilitzar la comunitat internacional i organismes multilaterals per a que incideixin en el compliment de les Recomanacions de les Nacions Unides i s’adoptin a Colòmbia els estàndards internacionals per al compliment en matèria de Drets Humans.
•    Suport  al desenvolupament integral de les víctimes: accions dirigides a l’enfortiment de les agrupacions de víctimes i el reconeixement social, tant en la comunitat, en general, com davant instàncies governamentals.