Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar

Canvi de guàrdies i renúncia de dia de guàrdia

Els advocats i les advocades que estiguin convocats i convocades per al servei de guàrdia en els Torns d’Ofici que comportin aparellada la realització d'aquest servei, han d'estar localitzables i a disposició del Servei de Torn d’Ofici durant les 24 hores que dura la guàrdia, que s’inicia a les 22h del dia previ al convocat i finalitza a les 22 hores del dia convocat, no podent delegar o derivar l’assistència a un altre advocat o advocada, tenint l’obligació de contactar amb el servei a l'inici de la guàrdia informant dels telèfons de localització.

Per tal de poder compatibilitzar les tasques de la guàrdia amb les altres obligacions professionals, és possible que els advocats i les advocades amb servei de guàrdia convocat puguin fer canvi de les seves convocatòries, notificant al Departament de Torn d’Ofici el canvi acordat, mitjançant l’imprès de SOL·LICITUD DE PERMUTA DE DIA DE GUÀRDIA (adjunt, a peu de pàgina) signat per tots dos lletrats/ades, si bé:

  • Només es podran permutar guàrdies que hagin estat convocades,
  • El canvi haurà de ser comunicat amb una antelació mínima de 3 dies.
  • El canvi haurà de ser dins del mateix torn i àrea, i
  • Com a resultat del canvi hauran d’haver-hi un mínim de tres dies sencers entre dues guàrdies.

Amb aquesta finalitat, a través de l’Àrea Personal, podeu consultar les guàrdies convocades.

Tanmateix, és possible efectuar la renúncia a la realització del servei de guàrdia per raons justificades, mitjançant l’imprès de SOL·LICITUD DE RENÚNCIA DE DIA DE GUÀRDIA (adjunt, a peu de pàgina).

En aquest sentit, atès que la realització del servei de guàrdia és obligatòria en aquells Torns que porten associada aquesta, la renúncia injustificada a més de la meitat de les guàrdies assignades durant un any pel Servei, està contemplada com a falta lleu al Reglament del Servei de Defensa d’Ofici i Assistència Jurídica Gratuïta del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona.

http://www.icab.cat/TornOfici

Documents

Contactes