Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar

Fulls d'encàrrec professional en Torn d'Ofici (designa informada)

Què és?

És un document privat, de complementació voluntària, modificable i adaptable, que recull les principals obligacions i drets que uneixen a l’advocat i al client en una relació d’ofici.

Per a què serveix?

El projecte de designa informada neix al si de l’ICAB, amb el desig que la informació que arriba al ciutadà en relació a la justícia gratuïta i la seva relació amb l’advocat d'ofici designat sigui cada vegada més àmplia i concreta, evitant, per altra part, conflictes derivats del desconeixement del funcionament concret del sistema de justícia gratuïta i del servei de Torn d'Ofici.

Què conté?

  • Informació respecte que el seu advocat té amb ell una relació subjecta a la deontologia general.
  • Informació de quan el seu advocat pot procedir al cobrament d’honoraris, de conformitat amb la normativa de justícia gratuïta.
  • Informació de quin serà l’import aproximat d’aquests en el cas que sigui procedent aquest cobrament.
  • Autorització del client a l'advocat davant de la possibilitat de cobrament de costes processals.
  • Informació de les obligacions del client d'informar al seu advocat del domicili i telèfon de localització, invertint la responsabilitat del no compliment d’aquesta obligació.
  • Submissió de controvèrsies a l’arbitratge del TACAB.

Quan s’ha de signar?

En la primera entrevista privada amb el client i, evidentment, sense pretensions de què sigui un document obligatori per als advocats (SÍ RECOMANABLE) en el seu ús i en el seu contingut, que cada advocat podrà adaptar a la seva forma concreta d’exercici.

Quants models hi ha?

S’han treballat tres models. Un més genèric i dos més específics per als àmbits laboral i d'estrangeria. Tot i així, l’advocat podrà adaptar-lo si així ho considera necessari.

A qui va dirigit?

Als advocats inscrits al torn d'ofici de qualsevol especialitat.

Documents

Contactes