Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar

Baixa del servei de defensa d'Ofici

Descripció del servei

L'advocat o l'advocada inscrits al servei del Torn d'Ofici pot deixar d'estar-ho quan ho desitgi.

Passes a seguir

Per sol·licitar la baixa total o parcial del Servei serà suficient presentar, en el registre d’entrada del Col·legi o via e-mail a torn@icab.es, un escrit signat indicant les matèries, torns i zones en què es desitja causar baixa.

Els lletrats i les lletrades que causin baixa hauran de fer-se càrrec de les designes que se'ls hagin efectuat fins aquell moment. En els casos en els quals l'advocat o l'advocada, amb la baixa del torn, sol·liciti també la baixa en l'exercici de la professió, s'alliberarà de l'obligació referida al paràgraf anterior, tenint l’obligació de notificar aquesta circumstància a aquest Servei i a tots aquells Jutjats o Tribunals en els quals tingui assumptes en tramitació.

També s'alliberarà d'aquesta obligació l'advocat o l'advocada que, per circumstàncies excepcionals, valorades per la Comissió del Torn d'Ofici, aconsellin la necessitat d'adoptar aquest acord.

Donat el cas, es valorarà si l'advocat o l'advocada ha de retornar el que hagi percebut a càrrec dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya.

En totes les situacions en les que l’advocat o l'advocada no hagi de continuar en la defensa del seu client haurà de:

  • comunicar la seva baixa en la defensa al Jutjat que conegui del procediment amb petició de suspensió de terminis,
  • aportar un llistat d’assumptes pendents al departament de Torn d’Ofici de l’ICAB, i
  • lliurar al client tota la documentació i antecedens dels que disposi en relació amb l’assumpte

Els advocats i les advocades que s'haguessin donat de baixa voluntària del torn no podran reincorporar-se fins haver transcorregut un any des de la data de baixa. Tanmateix, els que es donin de baixa en un torn per inscriure's a un altre, no podran realitzar cap altre canvi en un període d'un any.

Departament / Comissió responsable

Comissió del Torn d'Ofici

Documents

Contactes