Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar

Emissió de dictamen pericial

  1. Descripció del servei
  2. Tramitació
  3. Documentació necessària
  4. Cost del servei
  5. Departament / Comissió responsable

Descripció del servei

Dictàmens, de major abast que l’informe de taxació de costes, emesos per la Comissió d’Honoraris en base a l’art. 381 de la LEC, amb caràcter informatiu,  probatori, o fins i tot diriment o contradictori. Emesos només a requeriment del Jutjat o Tribunal.

NOTA IMPORTANT: Només s’emetran dictàmens pericials a requeriment judicial, ja s’efectuï d’ofici o com a conseqüència de la proposició de prova de les parts al procés.

 

Tramitació

 

  • La Comissió notifica el cost del servei al Jutjat.
  • S’hauran d’ingressar els drets col·legials al número de compte que se faciliti, a pagar per les parts d’acord amb la legislació vigent.
  • Es designa al perit, d'entre els membres de la Comissió per torns d'especialitats preestablerts, comunicant-se el seu nom i circumstàncies professionals.

Documentació necessària

  • El Jutjat remet la documentació a la Comissió d’Honoraris (minuta, actuacions, escrits d’al·legacions o de preguntes concretes a realitzar al pèrit...).

Cost del servei

La Comissió els determinarà en cada cas i els notificarà amb caràcter previ a l'inici de la tramitació, en funció de la quantia de la minuta i de la complexitat previsible del dictamen, d'acord amb l'escala prevista al Reglament de Serveis. En termes generals, i sempre que la Comissió no estimi adequat el contrari, s'aplicarà l'escala multiplicant el resultat per set.

Departament / Comissió responsable

Comissió d'Honoraris

Documents

Contactes