Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar

Presentació de la Biblioteca

Presentació de la Biblioteca

La Biblioteca de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona és una institució “per a i dels advocats”. Està especialitzada en Dret i ciències socials i està considerada com una de les biblioteques jurídiques més importants d'Europa. Des del seu origen, la seva missió és posar a l'abast dels col·legiats tots els recursos d'informació necessaris per recolzar i facilitar l'exercici professional de l'advocacia.

Actualment té més de 300.000 volums, prop de 1.300 títols de publicacions periòdiques i 50 bases de dades amb contingut legislatiu, jurisprudencial, doctrinal, de models i formularis.

L'any 1989 es van iniciar les tasques d'informatització de la Biblioteca; així avui podeu consultar tot el fons posterior a 1978 des del Catàleg en línia: prop de 30.000 monografies, totes les publicacions periòdiques i quasi 30.000 articles buidats.

Aquests últims anys hem estat treballant per afavorir i possibilitar l'accés lliure als fons més moderns, en constant actualització. D'aquesta manera trobareu accés lliure a:

 • la Sala de Lectura, on s'hi ubiquen les monografies publicades en els últims 6 anys organitzades per matèries,
 • l'Hemeroteca, on s'hi troben els darrers anys de les revistes de més consulta ordenades alfabèticament, i la premsa diària,
 • la Sala de Multimèdia, equipada amb 20 ordinadors, on es troba l'accés a tots els recursos electrònics i a Internet.

A més disposeu de connexió wi-fi a tota la Biblioteca.

Mereix especial atenció el nostre fons antic que actualment s'està informatitzant i digitalitzant per facilitar-ne la consulta i la preservació. En aquests moments hi ha més de 3.500 llibres catalogats i uns 800 digitalitzats.

Aquesta multiplicitat de serveis la converteix en una Biblioteca molt dinàmica; comporta que hi hagin anualment més 40.000 usuaris, al voltant de 50.000 recerques al catàleg, quasi 15.000 préstecs i un total de 1.500 consultes de fons antic.

L'objectiu prioritari és donar el millor servei als col·legiats, adaptant-nos a les noves tecnologies de la informació sense deixar de banda la reconeguda tradició històrica de la Biblioteca.

Com a resultat de tot això, va obtenir el juliol de 2001 el certificat ISO 9001:2000, essent la primera biblioteca jurídica de tot l'Estat espanyol en aconseguir-ho. Aquest certificat s'ha anat renovant periòdicament, adequant-se a la nova normativa de qualitat ISO 9001;2008, havent superat la darrera revisió al juliol del 2012.

Contactes

  • Departaments i Comissions de l'ICAB  
  Biblioteca
  Mallorca, 283
  08037 Barcelona , Barcelona - España

  T. 93 601 12 12 - EXT. 5316 E. direcciobiblioteca@icab.cat